Магазини в Сандански запечатани след акция на данъчни „под прикритие”, санкционират собствениците

30 Януари 2023 | 22:31
0 коментара
Бизнес
Магазини в Сандански запечатани след акция на данъчни  под прикритие”, санкционират собствениците

Два търговски обекта на централната улица „Македония“ в Сандански са затворени от няколко дни, а на вратите им са поставени лепенки с печат на ТД на НАП. Това са два магазина за маркови стоки, намиращи се срещу сградата на Банка ДСК в Сандански, над чешмичката.

И двата търговски обекта бяха на прицел на инспекторите в края на миналата година и в началото на тази година по време на мащабната проверка, извършвана на територията на община Сандански съвместно с Икономическа полиция и притежателите на марките в България. Тогава от магазин „Ади” в Сандански, собственост на дъщерята на хотелиера Иван Георгиев – Аделина, бяха иззети 176 артикула. Установено бе, че в магазините се продават стоки без разрешение на притежателите на марките. Но тогава до запечатване не се стигна.

Преди дни обаче инспектори от ТД на НАП са посетили двата обекта, купили са стока, но не са получили касова бележка. Първо това се случило в търговския обект до чешмичката. След това посетили и търговския обект, собственост на Алекс Димитров, и отново не им била издадена касова бележка. На място са извикани инспектори от Икономическа полиция в Сандански, съставен е протокол и на следващия ден е поставена лепенка на обектите, които се затварят за две седмици. В рамките на тези две седмици, до излизане на наказателното постановление, магазините няма да работят.

Това е първо нарушение за магазина, собственост на А. Димитров. За А. Иванова обаче е поредно. Преди близо месец обектът е бил отново установен в нарушение. Тогава също бе иззета стока заради продажба на маркови стоки без разрешение от притежателите на марките.

Търговци разказват, че бутиковият магазин на А. Иванова е бил запечатан още в началото на годината, но продавачката е махнала лепенката и е отворила магазина. За това нарушение глобата е от 1000 до 20 000 лв., а за първото нарушение – от 500 до 10 000 лв. Собствениците на втория магазин са пуснали във Фейсбук снимки от почивка на Дубай, докато трае мярката със затварянето на обекта им.
ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP