Едва ли средсностатистическият българин има финансовата възможност да потъне (буквално) в лукса на най-шикозните хотели по света, но пък си заслужава да се види поне на снимка – или както е в случая – на видео. Представете си какво ли е 7 човека да осъществяват всяка ваша прищявка, да плувате в басейн, в който могат да се съберат 1000 души, да се излежавате на тераса на 23-и етаж с изглед към морето...

Ако не можете да си го представите, ново видео във Vbox7.com разкрива подробности за 5 от най-луксозните хотели в света.

1. "Емирейтс палъс", Абу Даби

"Емирейтс палъс", Абу Даби
"Емирейтс палъс", Абу Даби Източник: Thinkstock/Guliver

На стойност от приблизително 3 млрд. долара, "Емирейтс палъс" (Emirates Palace) разполага с 394 стаи и апартамента, 40 конферентни зали, бял пясъчен плаж, безброй басейни и фонтани, разкошен спа център, мрамор, внесен от 13 различни държави, а и 100 кристални полилеи.

Хотелът е "малка" крепост на удоволствието, която може да се похвали с едно от най-престижните пристанища на Близкия Изток.

Кралските особи – или тези, които искат да се почувстват като такива, могат да се насладят на един от многото дворцови апартаменти, разполагащи с достатъчно съвременни удобства.

2. "Мардан палъс хотел", Анталия, Турция

"Мардан палъс хотел", Анталия, Турция
"Мардан палъс хотел", Анталия, Турция Източник: Мардан палъс хотел

Построен от руския милиардер Телман Исмаилов през 2009 г. – с инвестиция от около 1,65 млрд. долара, "Мардан палъс хотел" (Mardan Palace Hotel) в Анталия разполага с най-големия басейн в Средиземноморието, който събира около 1000 души. Този хотел е смятам за един от най-елитните и лукзосни.

Освен разкошни апартаменти и заслепяващ интериор в злато, кристал и италиански мрамор, хотелът предлага десет места за хранене, 17 бара, пищно спа и аквариум с екзотични риби.

Девет хиляди тона бял пясък са докарани от Египет, за да се изгради плажът край хотела.

3. "Бурж ал араб", Дубай

"Бурж ал араб", Дубай
"Бурж ал араб", Дубай Източник: Thinkstock/Guliver

Наподобяващата издуто корабно платно архитектура на Бурж Ал Араб (Burj Al Arab) в Дубай го превръща в едно от най-сниманите места по света. Всички стаи са лукзосни двуетажни апартаменти с невероятни гледки. Хотелът разполага с хеликоптерна площадка и тенис кортове, а и предлага голям избор от места за хранене и нощен живот.

4. "Маркиз резорт", Лос Кабос, Мексико

"Маркиз резорт", Лос Кабос, Мексико
"Маркиз резорт", Лос Кабос, Мексико

Вдъхновен от легенда за два ангела, търсещи рая на земята, грандиозното фоайе на "Маркиз Резорт енд Спа" (Marquis Resort & Spa) сякаш прилича на храм край морето. Скулптури по поръчка, огромни водопади, зрелищни инфинити басейни и чудесни спа процедури са част от глезотиите, на които могат да се насладят гостите на хотела. Ако имате късмет, може да си кажете наздраве от терасата на стаята с холивудския актьор Джордж Клуни, чиято плажна вила е в съседство.

5. "Атлантис парадайс айлънд", Бахамски острови

Вдъхновен от идеята за изгубения град Атлантида, "Атлантис парадайс айлънд" (Atlantis Paradise Island) е разположен на 141 акра и се смята за водеща луксозна дестинация на Бахамите. Черешката на тортата е един апартамент на 23-ия етаж. Той включва 10 стаи с 4 м тавани и френски прозорци, роял, центрове за забавления, официална трапезария с полилей от 22-каратово злато, хидромасажни вани и дори постоянен персонал от седем иконома, които са готови да се погрижат за осъществяването на всяка прищявка на гостите на специалния апартамент.

Вижте за какъв лукс става дума в следващото видео:

 

Още любопитни статии за пътешествия може да намерите тук