Лудогорец спечели срещу Славия с гол на резервата Густаво Нонато в добавеното време

19 Февруари 2023 | 22:13
0 коментара
Спорт
Лудогорец спечели срещу Славия с гол на резервата Густаво Нонато в добавеното време

Лудогорец победи Славия с 2:1 и отново се доближи на точка от ЦСКА-София в класирането. Успехът дойде в добавеното време на мача, като победния гол вкара резервата Густаво Нонато с глава. Пред това Спас Делев бе открил резултата за шампионите, а Тони Тасев изравни от дузпа за "белите". Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа бе направил пет промени в стартовия си състав в сравнение с мача срещу Андерлехт в Лигата на конференциите.

От първата минута в състава на "орлите" започнаха Оливие Вердон, Доминик Янков, Антон Недялков, Якуб Пиотровски и Спас Делев. Треньорът на Славия Златомир Загорчич имаше проблеми със състава, като нямаше пълна група за мача в Разград. Спас Делев откри резултата в 18-ата минута, след като Доминик Янков центрира по земя, Тиаго пропусна топката, но нападателят зад него вкара със силен удар. В 30-ата минута Ахмед Ахмедов от Славия нанесе удар, но вратарят на домакините Серджио Падт спаси. В 40-ата минута Светослав Вуцов спаси удар на Янков.

През второто полувреме Славия заигра по-агресивно и това даде резултат. Резервата на "белите" Натан Гасама направи голям пропуск, като отблизо стреля покрай дясната греда. Славия получи право да изпълни дузпа, след като Антон Недялков фаулира Ертан Томбак, който стигна преди него до топката. Тони Тасев вкара хладнокръвно от наказателния удар. След това обаче Лудогорец упражни силен натиск в последните минути. Педро Нереси стреля пред наказателното поле, като топката се отби в напречната греда. Друг бразилец - Густаво Нонато вкара победното попадение с глава в третата минута на добавеното време. Славия остава на четвърто място в класирането, на четири точки от ЦСКА 1948.

Добавете Вашия коментар

TOP