Лудогорец приема Шамрок с мисъл за Динамо Загреб

19 Юли 2022 | 15:20
0 коментара
Спорт
Лудогорец приема Шамрок с мисъл за Динамо Загреб

Лудогорец посреща Шамрок Роувърс в първи мач от втори квалификационен кръг на Шампионската лига. Срещата е тази вечер, 19 юли, от 20:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Българският шампион отстрани черногорския първенец Сутиеска Никшич с общ резултат 3:0 в първия предварителен кръг, а сега предстои сблъсък с шампиона на Ирландия, който се справи с малтийския Хибърниънс на старта със същия общ резултат, след като си свърши работата още в първия мач.

Има голяма разлика между Шамрок и Сутиеска. Играят в различни системи. Ирландците са много агресивни у дома с много играчи напред и трима отзад. Те ротират много в атакуващата част на играта. Разликата е огромна. Ние трябва да се адаптираме, но също така ще се опитаме да наложим нашия стил на игра. Шамрок е по средата на сезона в местното първенство, но сме ги анализирали и знаем тяхната стратегия когато играят у дома или като гост. Те ще бъдат агресивни, подготвяме се за предизвикателството и трябва да бъдем на високо ниво, за да се справим“, коментира предстоящия съперник наставникът на „зелените“ Анте Шимунджа.

Ако елиминират ирландците, разградчани ще играят с хърватския гранд Динамо Загреб или македонския Шкупи в трети квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир. При отпадане от Шамрок, Лудогорец ще продължи в третия предварителен кръг на Лига Европа. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP