Лозеница Естейт направи първа копка на луксозния си комплекс на Трифон Зарезан

17 Февруари 2024 | 16:41
0 коментара
Общество
Благоевград
Лозеница Естейт направи първа копка на луксозния си комплекс на Трифон Зарезан
Обичаният народен певец Володя Стоянов беше специален гост на празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан в Лозеница Естейт.

Винарната е част от традиционните дни на отворените врати на винарните от Мелнишко, които се провеждат през уикенда на 16-18.02.2024 г.

Освен традиционното зарязване на лозите и водосвет за здраве и берекет, организаторите бяха подготвили винена дегустация на награждаваните серии и новата реколта вина на Лозеница Естейт, както и вкусна храна, приготвена от Chef-готвачи.
Собствениците на Лозеница Естейт Петър Лашов и Росен Христов направиха и първа копка на луксозния комплекс сред лозята, с гледка към седем планини.

Комплексът ще се състои от хотелска част с винарна, ваканционни и еднофамилни вили, 5-звезден къмпинг и аквапарк с два вида минерална вода. Собствениците отбелязаха, че минералната вода е от находище „Хотово“ и е известна със своите лечебни свойства.

 В унисон със заобикалящата природа и красотата на 7 планини, използваните материали в комплекса ще бъдат 90% естествени, като камък, дърво и глина.
На първия етап от строителството ще бъдат построени 32 къщи, като една част от тях ще се продават, а другите къщи ще бъдат част от луксозния хотелски комплекс.
Съществена част от аква зоната ще бъде разположената на 2000 м2 СПА и релакс зона, ресторантски комплекс, детски кът и зона за забавления.

В Лозеница Естейт ще бъде изграден и  къмпинг сред лозята за всички, които обичат по-различните преживявания сред природата. Къмпингът ще е  терасиран, за да може всяка каравана да има гледка към лозята и заобикалящите ги планини.
На втори етап от строителството ще бъде изграден и луксозен 5-звезден хотел.
Хотелът ще бъде разположен на четири нива, част от които ще са вкопани, всяка с различни очертания според релефа. Стаите и апартаментите ще бъдат от 80 квадратни метра нагоре, като във всеки ще има жива градина в стаята на помещението, под открито небе, където гостите могат да релаксират близо до природата.
В хотела ще има кътове и места за релаксация, групови занимания, винени дегустации. В най-високата част на комплекса ще има ресторант, който ще бъде с 360-градусова гледка.

Жилищната част ще включва ваканционни вили и семейни къщи. Първите са за хора, които искат да използват удобствата на комплекса като храна, спорт, забавления. Вилите ще са с площ от 160 до 200 кв. м.  Всяка една от тях ще разполага със собствен минерален басейн и гледка към заобикалящите ги седем планини. Семейните къщи ще са за хора, които искат да прекарват повечето време в имота.Те ще разполагат с всички удобства на един модерен дом.
 Мисията на Лозеница Естейт е да развива и популяризира региона като водеща туристическа дестинация за винен и СПА туризъм. 
 
Лозеница Естейт направи първа копка на луксозния си комплекс на Трифон Зарезан
Лозеница Естейт направи първа копка на луксозния си комплекс на Трифон Зарезан
Лозеница Естейт направи първа копка на луксозния си комплекс на Трифон Зарезан

Добавете Вашия коментар

TOP