Ловци от наказаната заради бракониери логодажка дружинка стават гастрольори, ще гърмят по глигани в чужди полета

03 Декември 2017 | 19:21
1 коментара
Общество

Молби да ловуват с чужди дружинки са отправили болшинството от ловджиите от злополучната 43-а дружинка на благоевградското село Логодаж, на която преди дни бе забранено да излиза на излети, докато не се посочат участниците в бракониерски лов във вторник. Само няколко седмици делят ловците от края на сезона и забраната да ловуват в полето си поля като студен душ 60-70 души редовно ловуващи от общо 108-членния състав на логодажката дружинка, която обединава три ловни групи.

Както „Струма” писа, гонка на полицаи и горски в гората над село Дренково по сигнал за бракониерски лов завърши без заловени на мястото нарушители, но по намерените в района два леки и два високопроходими автомобила бяха издирени предполагаемите участници, касите им у дома проверени и на повечето места бе открито мокро оръжие. За жалост не бяха открити отстреляните животни, за които слуховете са, че са били три глигана. Заради падналия мрак екипът проверяващи бе отложил огледа на терена за следващата сутрин, когато намери само кървави следи от отстреляния дивеч, заметени с клони.

Както „Струма“ писа, предполагаемите участници в бракониерския лов са около 9 души. На спешно заседание в сряда вечерта в централата на ЛРС „Сокол 1911” бе наложено наказание на цялата дружинка – безсрочна забрана да ловуват, докато извършителите не си признаят или дружинката не поиска изключването им от състава си. Най-вероятно още следващата седмица дружинката ще проведе събрание, за да не страдат всички заради неколцина, но за да не пропускат излет днес и утре, най-страстните авджии ще излязат с колеги от други дружинки в ловни полета, които не познават като своето, което е най-големият им проблем.

„Няма пречка да ловуват с чужди групи, ако те ги приемат. Няма ограничение за мястото и на практика ловци от Благоевград могат да ловуват дори с дружинки в Русе, стига да ги допуснат. Проблемът е, че където и да идат, останалите ще ги гледат с подозрение и като чужди”, обясни председателят на ЛРС „Сокол 1911” Иван Василев.Струма

Добавени коментари

ловец публикува:
04 Декември 2017 | 11:55
Стига сте го показвали тоя негодник Джери! Докато не го принудят ще продължава да краде нескопосника.Алчен и прост по природа продължава да се дупи на всеки и всичко, само и само да е на далавера. Гнусен цапаревски помияр.

Добавете Вашия коментар

TOP