Лоша вест от Америка за Пирин: Босът П. Белогур блокира премиите, докато не се подобрят трайно резултатите

22 Ноември 2021 | 08:33
0 коментара
Спорт
Лоша вест от Америка за Пирин: Босът П. Белогур блокира премиите, докато не се подобрят трайно резултатите

Лоша вест от Америка дойде за орлетата в навечерието на визитата срещу „Берое“. Надигащият се в съблекалнята бунт за пари срещу изпълнителния директор Таско Тасков беше потушен с нареждането на клубния бос Пол Белогур, че с негова заповед към подопечните му служители на „Дъбравска“ 1 са блокирани премиите на играчите, докато не се подобрят трайно резултатите. В депешата оттатък Океана не се споменава нито дума за бъдещето на мениджъра Уорън Фийни, който позакрепи позициите си с точката в Стара Загора.

Силният човек в оперативното ръководство Т. Тасков беше обещал на състезателите при успех срещу „Царско село“ да получат накуп бонусите за победата над „Ботев“ /Вр/ и за хикса на Овча купел със „Славия“. Домашното поражение от „Ботев“ /Пд/ преди националната пауза обаче разгневи собственика и футболистите останаха на сухо. Това като че ли подейства стимулиращо на отбора, който геройски стигна до 1:1 срещу беройци, а можеше да си тръгне и с пълния точков актив за Благоевград, ако не бяха няколкото пропуска и гафът на нидерландския страж Ник Хенгелман. След равенството с беройци хората на Фийни очакват с нетърпение ответния отговор на благодетеля Белогур, че точката под Аязмото е достатъчна за вдигане на забраната за изплащане на заработените суми. От клуба увериха, че директорът Тасков няма нито един неприсъствен ден на стадион „Христо Ботев“ в двете седмици без официални мачове, с което бяха опровергани твърденията, че се е скрил заради неизпълненото обещание.

„Мисля, че системата с трима защитници проработи, но не схемите печелят мачовете, а футболистите. Когато гостуваш на „Берое“ и спечелиш точка, това е фантастично. Всичко негативно около отбора няма как да не се отрази на момчетата. Може да видите това, което се случи с феновете миналата седмица, но моят фокус е да накарам играчите да играят по най-добрия начин. Искам с български играчи да се класирам по-напред, но не можем да настигнем отборите в първата половина, които имат много чужденци“, даде насока на зимната селекция предводителят на пиринци.

Според играча на мача Станислав Манолев гостите са превъзхождали съперниците.

„Имахме повече чисти голови положения. Създадохме две при 0:0. Като цяло бяхме по-добри от тях и можехме да поведем още първата част. Трудно играем, защото сме под напрежение, но пък футбол без напрежение няма. Незаслужено сме на това място в класирането“, заключи барометърът на тима.

Старшията на „Берое“ Петър Колев разкри за наличието на информатор от Благоевград, който е разкрил тактическата постройка на орлетата. „Имах информация с каква система ще излязат, но не успяхме да се нагодим към сгъстената отбрана. Не ми се понравиха част от съдийските решения. Спестен втори жълт и червен картон, спорни безумни отсъждания. Не знам защо го правят в мач, който нищо не решава. Това влияе на ритъма на играта и помага на отбора, който повече се защитава”, коментира треньорът на заралии.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP