Лоша храна и мръсни хотели тормозят туристите по морето

08 Август 2021 | 15:57
0 коментара
Бизнес

Най-честите сигнали от потребителите на туристически услуги по морето са за лоша хигиена в местата за настаняване, призна в Бургас членът на Комисията за защита на потребителите Константин Райков.

Той посочи и параметрите на проверките в кампанията Лято 2021. “Проверяват се хотелите и заведенията за спазване закона за туризма и съответно спазване на закона за защита на потребителите. Най-честите оплаквания на туристите това лято са за качеството на храната и на самия туристически продукт. Явно това лято, като доста добро от туристическа гледна точка е влошило малко качеството на услугата, но да се надяваме все пак, че бизнесът ще бъде отговорен и ще отговори на очакванията на всички почиващи”, подчерта Райков.

Проверките от Комисията продължават. Тази година по време на лятната кампания, открити приемни в курортите по морето няма да има. Причината е, че има достатъчно много екипи, които да проверяват на място всички постъпили сигнали и жалби в институцията.

Междувременно стана ясно, че пpи нeoĸoнчaтeлни дaнни зa пepиoдa мaй-юли y нac e имaлo 2.2 милиoнa тypиcт. Haй-виcoĸ e pъcтът нa чyждecтpaннитe тypиcти, a бългapcĸитe тypиcти ca близo 100% пoвeчe cпpямo минaлaтa гoдинa, похвали се министърът на туризма Стела Балтова. Близo 1.5 милиoнa ca бългapитe, пpeдпoчeли дa пoчивaт в cтpaнaтa. Πpи чyждeнцитe нa няĸoи пaзapи oтчитaмe мнoгo виcoĸи pъcтoвe – Чexия oĸoлo 300%, Πoлшa и Pyмъния пo 200%, Уĸpaйна.

Добавете Вашия коментар

TOP