Лодки с 450 мигранти се преобърнаха в морето

28 Август 2015 | 09:07
0 коментара
Общество
Лодки с 450 мигранти се преобърнаха в морето

Два плавателни съда с общо 450 души се преобърнаха в Средиземно море край бреговете на Линия, а стотици може да се окажат загиналите, съобщава Нова ТВ.

На първата лодка е имало около 50 души, а на втората над 400.

До този момент са спасени около 200 души, но останалите са в неизвестност.

От началото на годината във водите на Средиземно море са загинали 2300 мигранти. Над 100 хил. са успели да се доберат до Италия, а близо 160 хил. до Гърция.

 

Снощи стана ясно, че около петдесет автобуса с около 2500 пътници, главно бежанци от конфликтите в Близкия изток, са напуснали Белград на път за Северна Сърбия и границата с Унгария.

"Петдесетина автобуса потеглиха днес от Белград в посока Суботица и Канижа (Северна Сърбия). Около 10-15 процента от пътниците са сръбски граждани, останалите са мигранти", каза за АФП източник от автогарата в сръбската столица.

Първият заминал в 4,50 ч., а последният по разписание заминава в 21,30 ч.

"От понеделник отчитаме средно същия брой заминаващи автобуси", допълни той.

През Сърбия и Македония минават десетки хиляди мигранти в опит да достигнат ЕС. Вчера в Унгария пристигнаха 4241 мигранти по данни на полицията, което е нов рекорден брой.

В същото време Германия мобилизира повече държавни служители, за да ускори процеса по разглеждане на молбите за предоставяне убежище, съобщи ДПА.

Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер посети базираната в град Нюрнберг агенция, която управлява центровете за настаняване и разглежда молбите на кандидатите за убежище. По думите му агенцията ще наеме до 700 души допълнителен персонал, които ще бъдат преотстъпени от митниците, армията и други държавни агенции.

Източник: По материали на БТА и NovaNews.bg  

Лодки с 450 мигранти се преобърнаха в морето

Добавете Вашия коментар

TOP