Ливърпул унижи жестоко Манчестър Юнайтед - 7:0!

06 Март 2023 | 08:20
0 коментара
Спорт
Ливърпул унижи жестоко Манчестър Юнайтед - 7:0!

Ливърпул изигра феноменален мач и унижи жестоко Манчестър Юнайтед в дербито на "Анфийлд". Тимът на Юрген Клоп записа най-изразителната победа в историята на съперничеството - 7:0. "Червените дяволи" са губили само още веднъж със същия резултат в лигата - от Блекбърн през 1926 година.

 

Домакините откриха резултата в 43-ата минута, когато Коди Гакпо получи подаване от Робъртсън, смени посоката и с диагонален изстрел се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Давид Де Хеа.

Второто попадение падна две минути слез почивката. Центриране на Елиът бе засечено от Дарвин Нунес с глава се разписа от границата на вратарското поле. Ливърпул направи преднината си класическа в 50-ата минута, когато Салах свъши отлична работа и намери Гакпо, който от малък ъгъл успя да прати топката в далечния десен ъгъл на Де Хеа.

„Червените“ вкараха още попадение след малко повече от час игра чрез Мохамед Салах, който стреля мощно в наказателното поле, топката се отби в напречната греда и влетя във вратата на гостите от Манчестър. Четвърт час преди края на редовното време центриране от левия фланг на Джордън Хендерсън бе засечено с глава от Нунес, който прати топката в далечния ъгъл, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

Ливърпул бе безпощаден до последния съдийски сигнал като отбеляза още две попадения, дело на Салах и Роберто Фирмино.

В класирането съставът на Юрген Клоп събра актив от 42 точки и се изкачи на петото място, на три пункта зад четвъртия Тотнъм. Манчестър Юнайтед е трети с 49 точки, а лидер е Арсенал с 63 пункта. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP