Людмила Костадинова: Ще работя с всички сили за развитието на младите хора и задържането им в Благоевград

13 Юни 2021 | 15:30
6 коментара
Общество

Кандидатът за кмет на Благоевград  Людмила Костадинова проведе среща с ръководството на местния футболен отбор "Пирин лейдис". Двамата треньори Бети Баракова и Боби Ганчев споделиха проблемите, с които се сблъскват ежедневно и които възпрепятстват развитието им до ниво професионален  футбол.

    На преден план изтъкнаха спънки, като липса на подходящ терен за тренировки. В момента, отбора е принуден да тренира на малки игрища.  Тренират на различни места - в гр. Рила, в с. Рилци, и на Интерната в Благоевград. Постоянните пътувания са вързани със средства, а също и ги изтощават.

    Като един от основните проблеми, младите спортисти посочиха издръжката на клуба. Двамата треньори на клуба се грижат за техническата подготовка на момичетата, извършват и административна дейност и Пи Ар, и получават минималната заплата - чисто 630 лева.Наскоро ръководството на клуба е взело решение да съкрати разходите за заплати на младите таланти и да ги изпрати на трудовата борса. По - тежка е ситуацията с играчите, някои от които са под 20 - годишни и няма как да отидат на борсата, а липсата на средства, ги принуждава да търсят работа  и пречи да се отдадат на спорта.

    Финансовият въпрос е постоянно на дневен ред, тъй като големите спонсори - фенове на футбола и бизнесмени, влагат средства приоритетно в развититето на мъжкия отбор на Пирин.  Дамите от Пирин лейдис, обаче, не спират да играят с ентусиазъм и спортен хъс и с поредица успехи, доказват, че се справят не по - зле от мъжете. Така женският отбор тихо се превръща в емблема на младежта и спорта в Благоевград.

От своя страна, Людмила Костадинова пое ангажимент, да съдейства за развитието на отбора, както и да работи изцяло в полза на младите хора, така че да се създаде благоприятна среда те да останат да живеят и да издигат авторитета на Благоевград.

Добавени коментари

Pablo публикува:
16 Юни 2021 | 17:00
Taq sam q ebal beshe prostitutka v Ispaniq
Сашо Томов публикува:
13 Юни 2021 | 18:05
Ше работиш ного ясно яз за кво кихам пра после да ми я утроиш! А така лъжи сега хората за да лапм после аз и вие некоя троха покрай мен да ударите
Станислав и Николай къркандета публикува:
13 Юни 2021 | 18:04
Можв ли да маате бира у кен на среща с избиратели бе оууу ахахахха че сте алкохолици и кърлежи се знае ама поне се крийте сега до изборите бе
Джунев публикува:
13 Юни 2021 | 17:53
Бива ли екипа да жули бира на такава среща, и на вас няма да могат да Ви изчистят бутилките от офиса!
Миро публикува:
13 Юни 2021 | 17:20
Всички сили, какво значи. Няма общо с това, което трябва
Дамбата публикува:
13 Юни 2021 | 16:48
Тя вервали си за даостанат младити тука трябва и пари да им усигори 3000/4500 лв а не да ходът със соларните панели

Добавете Вашия коментар

TOP