Любо Младежа на свобода срещу 2000 лв. гаранция, застрелял ловно куче край Петрич

28 Февруари 2022 | 10:47
0 коментара
Общество

Босът на агитката на ФК „Левски - Запад” Любомир Костадинов - Любо Младежа е освободен под парична гаранция от 2000 лв.

Припомняме, че той бе арестуван, след като на 25.02.2022 г. в поземлен имот в местността „Гохчето“, землище на с. Самуилово, общ. Петрич, чрез стрелба с пневматична пушка е причинил смъртта на куче порода Гонче. Застреляното ловджийско гонче било на собственик на съседен имот.

След подаден сигнал на 112 на място пристигнала полицейска патрулка и Любо Младежа, както е популярен той сред сините ултраси, бил задържан със заповед до 24 ч. и пренощувал в РУ – Петрич. Пред полицаите той обяснил, че е стрелял по кучето, тъй като преди това било ухапало неговия кон. Стрелбата е извършена с въздушна пушка. Установено е, че Любомир Костадинов притежава законно разрешително като ловджия в Ихтиман.

В събота той е привлечен като обвиняем от дежурния прокурор за убитото куче – престъпление по чл. 325б от НК, който гласи, че за проявена жестокост и противозаконно причинена смърт на гръбначно животно се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 г. и глоба от 1000 до 5000 лв.

Името му се свързва със софийския ъндърграунд, в миналото е осъждан за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в столицата.

Любо Младежа твърди, че не участва в незаконен бизнес и е бил натопен от корумпирани лица по високите етажи. От хард феновете на синята агитка е възприеман като легенда. От няколко години се  занимава със стопанисването на язовира в петричкото село Самуилово, в който отглежда риба, а в района си е направил база, в която живее и посреща приятелите си.

Добавете Вашия коментар

TOP