Любимец на феновете на орлетата им показа среден пръст, играчът на мача М. Ковальов гръмна шампанското

26 Септември 2023 | 09:03
0 коментара
Спорт
Благоевград
Любимец на феновете на орлетата им показа среден пръст, играчът на мача М. Ковальов гръмна шампанското
Доскорошният любимец на феновете на орлетата Янко Георгиев им показа среден пръст в хода на визитата на неговия нов отбор „Крумовград“ в Благоевград, но миналогодишният му съекипник Венцислав Бенгюзов го направи за смях, след като обърна глезен при изпълнението на победната дузпа във втората минута на продължението на първото полувреме и прати вратаря да се търкаля безпомощно в обратния ъгъл. После на сцената излезе стражът на зелено-белите Максим Ковальов, който четвърт час преди края отрази удара от бялата точка на Александър Колев и пиринци ликуваха с дебютните три точки на собствен терен. Украинецът гръмна шампанското за играч на мача, събирайки 42.86 процента от вота, срещу едва 14.29 на следващите го в подреждането. И в двата случая наказателните удари бяха назначени след сигнал от ВАР с отговорник Георги Кабаков, което не е добър атестат за рефера Васил Минев в дебютната му изява в елита. Съдия №1 на България отново ще се засече с благоевградчани още в четвъртък в опашкарския сблъсък срещу „Етър“, за който получи назначение със свирка в уста.

Трагичният терен на стадион „Христо Ботев“ си правеше неприятни шеги с футболистите и влезе в коментарите и на двамата треньори. Една седалка даде фира след зверския шут към трибуните на капитана на гостите Божидар Кацаров. В 22-та мин. централният нападател на домакините Юго Комано се подхлъзна на олисялото откъм трева игрище, докато се готвеше да отправи голов удар в 22-та мин. Пропускът на французина наподобяваше несръчното му отиграване в пеналта на „Левски“ при визитата на Герена по време на националната пауза по-рано този месец. Подигравките на зрителите отнесе и водещият стрелец на новаците Ал. Колев, който пробва да прати отскочилата от една бабунка топка във Владишкото. Стоически издържа на бурните освирквания през цялото време по негов адрес десният защитник Вячеслав Велев. Пожален бе третият бивш играч на „Пирин“ в стартовите 11 на сините Китан Василев, въдворен на пейката още на почивката. Спестиха си ругатните Димитър Тонев, който преди няколко дни влезе в лазарета със счупена ръка, и Раян Сенхаджи, останал неизползвана резерва.

Пиринският наставник Иво Тренчев дублира изцяло състава, шамаросал Любо Пенев и „Хебър“ в Пазарджик предната седмица, като прибягна до три смени в края на двубоя. След като поведоха, избраниците му изиграха тактически зряло втората част, за да съхранят преднината си. Веднъж и гредата помогна след шута на Джунейт Али в 64-та мин. Другото свърши вездесъщият Ковальов.

„Знаехме, че ни очаква труден мач. „Крумовград е агресивен и коварен отбор. Показаха го срещу силни съперници като „Левски“ и „Лудогорец“. Ние обаче бяхме подготвени за тази среща. Радвам се за момчетата, че вървим в положителна посока, беше важно за нашето самочувствие. Липсва ни спокойствие, а и теренът ни е лош. Сега ни предстои много важен мач с „Етър“. И те като нас са закъсали с точките и няма как да прогнозираме резултата. Отиваме да вземем нещо от стадион „Ивайло“, заяви предводителят на орлетата след втората поредна победа на подопечните си.

Вратарят М. Ковальов призна, че е твърде рано да се говори за спокойствие в клуба. „Не беше лесна победа. Отбор като нашия постоянно трябва да води битка на терена. Бавно или не, късно или не, важно е, че взехме три точки. Дай Боже и срещу „Етър“ да спечелим и да тръгнем нагоре. Равен или победа във Велико Търново, няма значение, важно е да трупаме точков актив. Много е рано да говорим за спокойствие в нашия клуб“, коментира героят на мача.

Старшията на „Крумовград“ Неманя Милованович похвали домакините и оплю тревното покритие. „Поздравления за съперника. Мачът беше 50 на 50. Те имаха дузпа, ние също, те вкараха, а ние не. Не е толкова лесно да играем тук, теренът беше зле. „Пирин“ е добър отбор, с качества за контраатака, играха и с нисък блок. Имат самочувствие и са труден за побеждаване противник“, каза хърватинът.

„ПИРИН“: Ковальов, Семенив, М. Бачев, А. Йорданов /90+6-Хр. Попадийн/, Дюлгеров, Аюб, Тасев /90+3-Медвед/, Бенгюзов, Комано, Суда /86-Кондраков/, Тютюков. „КРУМОВГРАД“: Я. Георгиев, Велев /86-Джеферсон/, Пехливанов, Ал. Георгиев /86-Бонев/, Шимич, Юсеин, Кацаров, Милованович, Колев, Рапосо, К. Василев /46-Али/. /Струма бг

Добавете Вашия коментар

TOP