Любчо Георгиевски ще бъде новият македонски посланик в България

29 Ноември 2015 | 09:56
1 коментара
Общество
Любчо Георгиевски ще бъде новият македонски посланик в България

Бившият министър на земеделието в правителството на Любчо Георгиевски /1998-2002 г./ Мариян Гьорчев е най-вероятният македонски посланик в Република България.

Гьорчев ще замести сегашният посланик в София Благоя Ханджийски, чийто шестгодишен мандат приключва през месец януари. В момента Мариян Гьорчев се занимава със собствен бизнес и не заема никаква публична длъжност. През 2003 година той бе сред основните кандидати за лидерския пост във ВМРО-ДПМНЕ след оттеглянето на Любчо Георгиевски. Тогава той загуби от сегашния премиер и председател на управляващата партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Самият Георгиевски многократно е признавал, че ако не се е намесвал при избора на нов лидер в подкрепа на Груевски Гьорчев щял да победи на конгреса на партията в Охрид през 2003 година. През 2005 година Гьорчев напусна ВМРО-ДПМНЕ и създаде Земеделската партия, която просъществува само една година и през 2006-та се саморазпусна и той се върна в партията на Никола Груевски.

На местните избори през 2009 година Гьорчев спечели кметския пост в столичната община Кисела вода като кандидат от ВМРО-ДПМНЕ. Кметският му мандат приключи през 2013 година. /БГНЕС

Добавени коментари

Хикса публикува:
29 Ноември 2015 | 22:42
Четете си текстовете преди да ги качвате на сайта си!!! Мариян Гьорчев ще е новият посланик на Македония в България! А не Любчо Георгиевски!?!? ----------------------------------------------------------------- Бившият министър на земеделието в правителството на Любчо Георгиевски /1998-2002 г./ Мариян Гьорчев е най-вероятният македонски посланик в Република България.

Добавете Вашия коментар

TOP