Липса на улици и проблеми с отводнителните канали тревожат жители на петрички села

13 Септември 2022 | 12:43
0 коментара
Общество
Липса на улици и проблеми с отводнителните канали тревожат жители на петрички села

Тежка ситуация с инфраструктурата и отводнителните канали застрашава малките населени места в Подгорието. При всеки дъжд жителите на Самуилово, Коларово и Беласица край Петрич сами ограждат домовете си, за да не ги залеят придошлите води.

 

Подкопана пътна мрежа, на която асфалтова настилка не е полагана никога, а при всеки дъжд образувалите се дерета от планината заливат дворовете на къщите – така изглеждат всички улици на малките населени места в Подгорието край Петрич.

„За нас това е проблем и страх, както за всички, които живеят на улицата. Неоправени канали, неоправени дерета – страхуваме се за нашите домове“, казва Ана Минева – жител на Самуилово.

„Живея в къща, метър и половина имам стена, водата се качи горе. Толкова много вода беше, нещо страшно беше“, разказва Лилия Терзиева – жител на Самуилово.

Местните кметове разчитат единствено на държавата, която да отпусне средства за ремонт, така че образувалите се дерета да се превърнат в пътища.

„Без намесата на държавата ние ще продължаваме да си ходим по улици от 16-и век и след всеки дъжд ще ги променяме, за да ги преименуваме като дерета, защото те стават непроходими“, признава Кирил Стоянов – кмет на село Самуилово.

Заради проблемните улици, временно решение на проблема хората са намерили с изграждането на бетонни стени. Опасенията им са обаче, че при по-обилни дъждове и те ще бъдат отнесени заедно с покъщнината.

 

 

 

Източник: БНТ

Добавете Вашия коментар

TOP