Липса на пътна маркировка и достатъчно знаци в Благоевград

11 Октомври 2022 | 11:40
2 коментара
Общество
Липса на пътна маркировка и достатъчно знаци в Благоевград

Засиленият трафик и лошо регламентираните кръгови кръстовища в Благоевград затрудняват кандидат-шофьорите и създават опасност за инциденти. За този проблем алармират инструкторите в областния център. От бранша искат общината още до края на годината да вземе мерки и проблемът с кръстовищата да бъде решен.

Полуизтрити маркировки разделящи платната за движение, липса на обозначителните стрелки и на пътни знаци, оказващи кои водачи са с предимство. Такава е картината на голяма част от кръстовищата в Благоевград. А лошата организация създава критични моменти ежедневно в най-натоварените часове на деня.

"Ето сега въпросното кръгово, то е от другата страна. Виждате - минава се от лента в лента без мигач и сега, ако ние трябваше да завием наляво, де факто създава предпоставка за ПТП, а ние се движим по правилата за движение", заяви Георги Бързаков, автомобилен инструктор и автоексперт.

Проблемът, според пътните експерти, не търпи отлагане, особено през есенно-зимните месеци, когато трафикът става още по-натоварен. Именно поради тази причина те са подали редица жалби до Община Благоевград и "Пътна полиция".

"Апелът към Община Благоевград е да се обърне по-голямо внимание към всички кръгови движения в града и по някакъв начин да се сложат знаци, които да обозначават как се преминава", допълни Георги Бързаков.

От местната власт казаха, че за пребоядисване и обновяване на новите кръстовища вече има проведена обществена поръчка. Заради обжалвания в съда обаче цялата дейност се бави.

"Очаква се буквално всеки момент - до две седмици, дори вече и по-малко, административната процедура да има своя завършек. До края на годината трябва да бъде завършено всичко и да се премине към реалното изпълнение на строителната дейност", каза още инж. Любомир Треновски, директор на Дирекция "Инвестиционна и строителна дейност" към община Благоевград.

В обявената обществена поръчка е предвидено изпълнителят да обнови както цялата пътна маркировка по пътя за автомобили, така и най-разрушените места на тротоарната мрежа в Благоевград.

Добавени коментари

Темида публикува:
11 Октомври 2022 | 18:22
На територията на цялата община има крещяща нужда от пътна маркировка, но тя е в ръцете на АПИ, защото не всичко е общински пътища! От Благоевград до кпп Ст. Лисичково няма НИКАКВА МАРКИРОВКА, а това е международен път! На всички ремонтирани участъци от пътя няма никаква маркировка!
Киро публикува:
11 Октомври 2022 | 12:35
Какви инструктори, какви маркировки? Самите инструктори не знаят правилника за движение

Добавете Вашия коментар

TOP