Лионел Меси дебютира с победен гол за новия си американски отбор Интер Маями

22 Юли 2023 | 11:02
1 коментара
Спорт
България
Лионел Меси дебютира с победен гол за новия си американски отбор Интер Маями

Футболната суперзвезда Лионел Меси направи вълнуващ дебют за отбора на Интер Маями от американската Мейджър Лийг Сокър. Той отбеляза победния гол за успеха на Интер Маями срещу мексиканския Крус Азул с 2:1 във Форт Лодърдейл (Флорида) в среща от груповата фаза на Купата на Лигите, в която участват отбори от Мейджър Лийг Сокър и мексиканското първенство.

Меси влезе като резерва в 54-ата минута и получи капитанската лента. Той бе фаулиран пред наказателното поле на съперника в добавеното време на двубоя и реализира победното попадение в 94-ата минута, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Крус Асул.

След гола Лионел Меси изтича край страничната линия, за да го отпразнува със синовете и семейството си. Победата за Интер Маями бе първа от 23 май насам.

„Знаех, че трябва да отбележа. Това бе последната атака в мача и трябваше да вкарам, за да не се стигне до дузпи“, заяви аржентинецът след двубоя.

„Беше много важно да започнем с победа, защото това е нов турнир и ще ни даде увереност занапред“, добави той.

Четирикратният шампион в НБА ЛеБрон Джеймс, тенисистката Серина Уилямс и риалити звездата Ким Кардашиян бяха сред популярните личности, които наблюдаваха на живо футболния мач. На стадиона бе и легендарният български бивш футболист Христо Стоичков.

„Когато видях, че получихме правото да изпълним пряк свободен удар, помислих, че така е било писано да завърши срещата. Много съм развълнуван за нашите фенове. Всички тези хора, които дойдоха да видя Лео да играе и да прави това, което може. Това е сбъдната мечта за всички на този стадион и всички в страната да видях Лео в Мейджър Лийг Сокър. Просто нямам думи“, коментира съсобственикът на Интер Маями Дейвид Бекъм.

Дебют за американския отбор направи и испанецът Серхио Бускетс. Интер Маями поведе в 44-ата минута с попадение на Робърт Тейлър, а Крус Асул изравни чрез Уриел Антуна в 65-ата.

Във вторник за тима предстои двубой с Атланта Юнайтед в опит да стигне до елиминациите в турнира.източник:БТА

Добавени коментари

Трунчи публикува:
23 Юли 2023 | 20:55
Защо му е притрябвало на Лео Меси, този врликолепен футболист, да се излага така и да играе при краварите в Маями. Защо??? Пари ли нямаш, Лео???? Опомни се, аржентинецо!!!

Добавете Вашия коментар

TOP