ЛИДЕРЪТ НЯМА СПИРКА! „Аржентинците“ от Падеш поляха с бира сладкия реванш срещу Долна Градешница

30 Март 2021 | 17:41
1 коментара
Хайлайф

Лидерът в подгрупа „Струма-1“ на пиринската бундеслига „Спортист“ /Падеш/ взе сладък реванш с 4:2 срещу единствения отбор, успял да победи „аржентинците“ дотук в кампанията – „Градешница“, който на свой терен през есента спечели с 3:2, но в ответния двубой нямаше солидни аргументи за дубъл. Хората на Кирил Цацов поляха успеха с кенчета бира, дар от един от най-верните им фенове Иван Николов, който достави хладното пиво в съблекалнята веднага след последния съдийски сигнал.

Двубоят сложи край на дългата серия от 4 поредни пролетни домакинства на водача, в тях не се намери противник да вземе дори точка на най-негостоприемния стадион в групата. Най-близкият преследвач в класирането Спартак“ /Склаве/ изостава на нестопяемите 13 т. след издънката вкъщи на „орлите“ от Лебница, които изпаднаха от топ 3 за сметка на железничарите от Дамяница.

С два гола за падешлии през уикенда се отличи Мирослав Марчев. Внукът на легендарния домакин на благоевградските орлета Стамен Марчев-Бачето заслужи признанието за играч на мача не само с точния си мерник, но и с цялостното си представяне в срещата. По едно попадение добавиха капитанът Благовест Стоицов и Денис Петкашев. За гостуващия тим точни бяха обичайните заподозрени Венелин Малинов и Симеон Милчев.

„Заслужена победа за домакините, но и ние имахме своите шансове. Момчетата се представиха на ниво“, коментираха от лагера на „Градешница“. Двата клуба отправиха специални благодарности към феновете си за подкрепата със стриктно спазване на епидемичните мерки.

След двуседмичното прекъсване на първенството заради парламентарните избори на „Спортист“ предстои първо гостуване за полусезона срещу съименниците от с. Струма.

„СПОРТИСТ“: Н. Вакашински, Б. Широв (М. Байов), Е. Йорданов, В. Трендафилов, Й. Самарджийски, И. Дамянов (Д. Ичев), А. Зикатанов (С. Топузов), М. Николов, Бл. Стоицов, Д. Петкашев (Б. Огнянски), М. Марчев./струма/

Добавени коментари

Aнгел публикува:
12 Април 2021 | 22:12
Псевдо спортисти!

Добавете Вашия коментар

TOP