Лидерът на ГЕРБ Благоевград, бившият депутат Даниела Савеклиева ще оглави националната комисия за борба с трафика на хора

09 Ноември 2023 | 16:41
1 коментара
Общество
Благоевград
Лидерът на ГЕРБ Благоевград, бившият депутат Даниела Савеклиева ще оглави националната комисия за борба с трафика на хора

Лидерът на ПП ГЕРБ Благоевград, бившият депутат Даниела Савеклиева ще оглави Националната комисия за борба с трафика на хора, където работи в момента, като експерт. До края на месеца Савеклиева ще заеме престижния пост, след като е получила одобрението на вицепремиера Мария Габриел, която е изключително доволна от работата и в стратегически важната държавна структура., информира Struma.com.

Савеклиева ще координира дейността на МВР, ДАНС, прокуратура, Европол и други важни структури, ангажирани с борбата срещу трафика. Националната комисия за борба с трафика има за цел да определя и ръководи прилагането на националната политика и стратегия в областта на противодействието на трафика на хора.

Тя е орган към Министерски съвет, организира и координира взаимодействието между отделните ведомства и организации по прилагането на закона. Работи за предотвратяване на трафика на хора и за защита, възстановяване и реинтеграция на жертвите на трафик. 

Това е поредното престижно назначение на благоевградчани, станало с любезното съдействие на областния лидер Андрей Новаков, който се погрижи хората, които бяха редом до него в последните години да намерят място в управленски структури.

Припомняме, че бившият областен управител Бисер Михайлов оглави Напоителни системи в Югозапада, ГЕРБ имат заместник областен управител в лицето на Христо Ангелов, Савеклиева оглавява престижна държавна комисия, Росица Димитрова влезе в Надзорния съвет на ВиК.

Добавени коментари

отвратен публикува:
09 Ноември 2023 | 18:34
И.бах мама му, как е възможно? То бива “калинки“, бива, ама тези хептен я удариха през просото. Народе, вдигай се и измитай цялата тази крадлива и инекадърна паплач, че ще затрият държавата и народа!

Добавете Вашия коментар

TOP