Лидерът на БСП Благоевград Л. Милев с най-много номинации за кмет, следват Р. Томов и Н. Шушков

19 Юли 2023 | 09:21
2 коментара
Политика
Благоевград
Лидерът на БСП  Благоевград Л. Милев с най-много номинации за кмет, следват Р. Томов и Н. Шушков
Председателят на Общинския съвет на БСП в Благоевград Любен Милев е с най-много номинации за кмет на Благоевград, стана ясно след приключване на събранията на първичните партийни организации в понеделник. Веднага след него се нареждат бившият независим кмет на Благоевград Румен Томов и ексгубернаторът и зам. министър на регионалното развитие Николай Шушков, които не са членове на БСП. Предложен от няколко партийни организации е и изключеният от БСП бивш кмет Костадин Паскалев, който в момента е лидер на „Левицата!”. Номиниран за кмет е и общинският съветник от един месец Милан Богдански.

Така в челната петорка по предпочитания на благоевградските социалисти са само две партийни кандидатури – на Милев и Богдански. „Предложени за общински съветници пък са десетки, но още не сме ги преброили“, призна Любен Милев. Той уточни, че сред тях има и доста имена, които трудно биха се вписали в спуснатите от „Позитано“ изисквания кандидатите да са известни в обществото, доказали се, че имат желание за партийна работа, и с неопетнено име.След като направят преброяване и систематизиране на номинациите за кмет и съветници, ръководството на БСП в Благоевград планира до 2 седмици да свика пленум и на него да бъде насрочена общинска конференция, на която ще се гласуват кандидатурите

.Това са плановете на ръководството, но не и на Корнелия Нинова, която, както вече съобщихме, е планирала извънредна общинска конференция в Благоевград, на която да бъде подменено цялото ръководство на благоевградските социалисти, както стана преди 2 седмици в Петрич. На практика процесът с подмяната вече започна – в края на миналия месец Нинова прати в Благоевград проверка, а миналата събота на „Позитано“ 20 е било извикано цялото ръководство да дава обяснения по многото постъпили жалби срещу управлението на соцорганизацията, начина на вземане на решения и авторитарния стил, по който партията се ръководи от Л. Милев.Л. Милев призна, че са ги викали в София, но уточни, че жалбите са били само 2 – от майката на областния управител Стоян Христов – Калинка Христова, която през юни бе изключена от БСП, и от още една „другарка“. Милев не каза какво точно е съдържанието на жалбите, но уточни, че бил поставен в ситуацията „Върви после доказвай, че нямаш сестра“.

Тъй като независимо от това кого благоевградските социалисти искат за кмет, името му ще бъде одобрено от К. Нинова, цялата номинационна процедура се обезсмисля, защото едва ли ще одобри Л. Милев, който е от най-отявлените й противници. В града все още като кандидат на БСП се спряга името на бившия зам. кмет от екипа на Румен Томов Венелин Трошанов, който е изборът на Милев, Костадин Паскалев и на бившия червен депутат Кирил Добрев, но е малка вероятността Нинова да припознае и него като кандидат на червените. За Трошанов обаче лансиращите го имат и вариант „В“ – издигането му от инициативен комитет с подкрепата на „Левицата!” и разочарованите от Нинова. \struma.bg

Добавени коментари

Кирил Апостолов публикува:
20 Юли 2023 | 23:11
Милев е леке! Лъжец , измамник, крадец и наглец. Винаги гледа да изцица някого или да го прецака я с пари , я с нещо друго. Най-вероятно и в партията му е такъв.
Гражданин публикува:
19 Юли 2023 | 16:49
Ама Вие сериозно ли? Милев и Томчо водят, ама в сънищата им…

Добавете Вашия коментар

TOP