Лидерът на АБВ Д. Атанасов: Отказахме на Г. Хаджимаргаритов да го подкрепим за кандидат-кмет на Петрич

10 Май 2015 | 21:21
3 коментара
Политика
Лидерът на АБВ Д. Атанасов: Отказахме на Г. Хаджимаргаритов да го подкрепим за кандидат-кмет на Петрич

Председателят на общинското ръководство на политическа партия АБВ Димитър Атанасов категорично отрече казаното от бизнесмена Георги Хаджимаргаритов, че АБВ в общината са предложили да подкрепят кандидатурата му за общински кмет.

Както „Струма” писа, собственикът на месарска фирма Георги Хаджимаргаритов, който е и президент на ротарианците в Петрич, заяви, че БСП, АБВ и други партии са изразили желание да подкрепят кандидатурата му. Ето какво каза вчера лидерът на АБВ Димитър Атанасов:

„Най-отговорно заявявам, че казаното от Георги Хаджимаргаритов, че АБВ сме искали да го подкрепим за кмет на общината, не отговаря на истината. Той интерпретира нещата така, както му изнасят на него, и явно цели да покаже пред обществеността, че е много търсен и желан за управник. Фактите са други. Истината е, че с лицето Георги Хаджимаргаритов сме се срещали два пъти, и то по негово искане и чрез посредници. Той искаше подкрепа от АБВ за кмет на община Петрич. Такава му беше отказана.

Заявявам категорично и отговорно, че АБВ нито ще издига, нито ще подкрепя кандидатурата на Георги Хаджимаргаритов за кмет на общината на предстоящите местни избори. Междувременно аз разговарях с хора от БСП, които ми казаха, че нямат решение за издигане или подкрепяне на кандидатурата на Георги Хаджимаргаритов за общински кмет. Това по-скоро е решение на червения активист Андон Станков, обявил в медиите, че червените ще подкрепят Хаджимаргаритов, който щял да се яви като независим. Тази кандидатура е удобна за сегашния кмет Вельо Илиев. Това е втора писта на Вельо Илиев, който по този начин получава подкрепата на Андон Станков и Димитър Капитанов.

Ние от АБВ можем да подкрепим кандидатура на БСП единствено ако тя е на бившия кмет Андон Чопаков. Преди години на Андон Чопаков бе отнет постът от Вельо Илиев по съдебен път. Политическа партия АБВ ще търси свой политически облик, това е решението още при създаването й. АБВ ще излезе със собствена кандидатура за общински кмет, собствена листа за съветници и кандидати за кметове на села. Така че Георги Хаджимаргаритов няма и не може да бъде наш кандидат, колкото и да му се иска, заяви лидерът на хората на Г. Първанов в Петрич Димитър Атанасов в клуба на партията в присъствието на съпартийци.

Добавени коментари

Човекът и парите публикува:
11 Май 2015 | 11:38
Никой не е виждал водача на АБВ в Петрич да плаща сметка.Един живот е само на аванта.Типичен политически слънчоглед.Сега сме с таз,която е на власт!
ЛЕ ЛЕЕЕ публикува:
11 Май 2015 | 10:12
ЩОМ ТАКИВА КРИМИНАЛНИ "СУБEКТИ" КАТО МИТЕТО АТАНАСОВ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО ФАКТОР В ПОЛИТИКАТА,ГОРКО И ТЕЖКО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
ТРЕНЕВА публикува:
10 Май 2015 | 22:38
И ТОЯ СИ Е ПОВЕРВАЛ ТА ЧАК СЕ НАДЪХАЛ ЧЕ Е ГОЛЕМЕЦ И ЛЕТИ МНОГО НА ВИСОКО АМА ВИСОКО КАК СЕ ПАДА НЕ Е ИСТИНА.

Добавете Вашия коментар

TOP