Лидерката на ЖГЕРБ - Благоевград Елена Ташкова с "0" точки на конкурса за началник на Разплащателна агенция

06 Октомври 2016 | 06:51
4 коментара
Общество
Лидерката на ЖГЕРБ - Благоевград Елена Ташкова с 0 точки на конкурса за началник на Разплащателна агенция

Шефът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов анулира конкурса за длъжността началник на отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ /ПСМП/ в благоевградската областна дирекция, след като всичките 4 финалистки в надпреварата се провалиха.

Снежана Шаренкова, която е временно начело на този отдел, и Николета Василева, която е работила в Националната служба за съвети в земеделието, успяха да съберат от двата етапа на конкурса по 123 точки, но те не им достигнаха и журито определи представянето им като „неуспешно“. Другите две участнички в конкурса - Михаела Ангелова и лидерката на ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова, приключват участието си с общ резултат от 0 точки.

За Ташкова, която работи като старши експерт в Разплащателна агенция, това е вторият погром от началото на годината при опита й да седне в началнически кабинет в същата държавна структура.  През февруари т.г., когато беше безработна, тя се кандидатира за директор на ДФЗ - Благоевград, на мястото на уволнения Георги Качев, но конкурсната комисия по разглеждане на документите отхвърли подадените от нея формуляри с мотив, че няма минимален опит или придобит ранг като държавен служител, съгласно посочените в обявата изисквания. Само 2 месеца по-късно новоизбраната директорка Светла Сотирова я назначи за експерт в Разплащателна агенция и за няколко месеца от младши Ташкова получи статут на старши експерт и съответно по-високо възнаграждение.

Със сегашните 0 точки в конкурса за шеф на отдел ГЕРБ активистката явно трябва поне временно да се примири с редовия си пост в областната дирекция и да се откаже от мечтата за 2250 лв. заплата, които ДФЗ дава на началник-отделите в структурата си.

Анулирането на резултатите от конкурса е сериозен удар и върху егото на Сн. Шаренкова, която от септември върти отдел ПСМП като вр.и.д. и се надяваше да остане на поста като титуляр. Клеймото „неуспешно представяне“ най-вероятно ще доведе до смяната й като вр.и.д., докато Р. Порожанов насрочи и проведе друг конкурс за поста - процедура, отнемаща обикновено няколко месеца. Причината е, че отделът е най-важният и тежък във фонда, тъй като през него минават проектите на земеделските стопани, освен това в него работят 20 от общо 60-те служители на областната дирекция в Благоевград и на практика неговият началник е със статут на зам. директор на ДФЗ./Струма

Добавени коментари

Койчо от порой публикува:
06 Октомври 2016 | 14:04
и убавица и умница- хи хи хи.
дедо Боре публикува:
06 Октомври 2016 | 09:43
Тази става само за е-б-ан...
боже опази... публикува:
06 Октомври 2016 | 09:28
Не е достатъчно само да се червиши и усмихваш, акъл требе мойто момиче, асАКЪЛ, ама май таа работа не Ви се удава............ ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ....ИДВАТ ИЗБОРИ, АЙДЕ ПАК РАБОТЕТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕТО И НА СЛЕДВАЩИЯТ КОНКУРС МОЖЕ И ДА СТАНЕ НОМЕРА....
Гербер публикува:
06 Октомври 2016 | 07:51
И теб ли те излъга Савеклиева тя вече няма думата обръщайте се към новия областен координатор А.К.

Добавете Вашия коментар

TOP