Лидерката на Жени ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова с коментар за отстраняване от поста си в ДФ "Земеделие"

13 Април 2022 | 10:20
1 коментара
Общество
Лидерката на Жени ГЕРБ в Благоевград Елена Ташкова с коментар за отстраняване от поста си в ДФ Земеделие

Уважаеми приятели, колеги и съграждани,

Както вече знаете от местните медии – от началото на тази седмица не съм служител на ДФ “Земеделие“ - Благоевград. След дългогодишна работа като началник на Отдел ПСМП, в която вложих много усилия, енергия и стотици извънредни часове труд, ръководството на Фонда взе решение да ме преназначи на друга длъжност, която беше съкратена месец след това.

Причините затова откровено мога да определя като политически, което ясно показва нагласата на управляващата коалиция да подмени обучените и опитни експерти в администрацията в името на „промяната“. Това е наистина жалко, не само заради поетите ангажименти за запазване на доказаните кадри, а и за стабилността и ефективното функциониране на администрацията в областта на земеделието. В края на март се проведе конкурс за длъжността, която заемах до скоро. Явих се с убедеността на подготвен кандидат, но въпреки показания висок резултат на проведения тест, бях класирана след първите трима участници. Оказа се, че след като повече от 5 години съм заемала длъжността, за която се провежда конкурса и съм изпълнявала професионално, ефективно, успешно и на високо ниво служебните си задължения, ръководството на ДФЗ счита за обективно сега да бъда класирана едва четвърта. Разбира се, въпрос на чест е да входирам възражение на основание чл. 45, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители, срещу обявения на 05.04.2022г. резултат от проведения на 28.03.2022г. конкурс за длъжността Началник отдел ПСМП при ОД на ДФЗ – Благоевград, с изложени мотиви.

Въпреки всичко искам да благодаря на всички вас, които бяхте до мен в този труден период, и които продължавате да ме подкрепяте, независимо, че вече не заемам висока позиция в политически и професионален план. Тази подкрепа доказва, че въпреки, че не успях да запазя длъжността си в ДФЗ, не губя, а печеля, защото ви имам на своя страна.

Благодаря и на критиците си – чрез тях човек преосмисля приоритетите си, пренарежда ги и по-лесно се мотивира да продължава напред. Бъдете здрави, най-доброто предстои!

Добавени коментари

Боби публикува:
17 Април 2022 | 08:34
Ами хубаво е да препрочетеш критиците си. Явяването на конкурс или подбор през последните 12 години е истинско унижение, свързано дори и с обиди в доста институции. Открито показват, че ще поставят нашия човек. По инфо от пресата няколко пъти не си постигнала задоволителни резултат от теста . Пише нула. Войнствената простащина и наглост нямат край. Крясъците, които слушаме повече от година дотегнаха даже на някои от герб. Нямаш морала и възпитание да го разбереш. Ако искаш може да обсъдим на някои от трите езика, които владееш съсипаното земеделие в бл област.

Добавете Вашия коментар

TOP