Левски загуби с минималното 0:1 при гостуването си на хърватския Хайдук

14 Юли 2017 | 09:21
0 коментара
Спорт

Левски загуби с минималното 0:1 при гостуването си на хърватския Хайдук Сплит в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят, който бе под номер 100 за „сините” като гости в Европа, ще се запомни основно с многото единоборства, както и с напрежението на терена и по трибуните.

Като цяло двата тима бяха напълно равностойни, като разликата в мача дойде в 24-ата минута, при която домакините стигнаха до попадение след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар. Бранителят на Левски Димитър Пиргов влезе необмислено в краката на Себас Геноцоглу и главният рефер логично показа бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Марко Футач, който хладнокръвно изпрати топката в мрежата на Божидар Митрев за 1:0 в полза на Хайдук. До края на първата част играчите на Николай Митов така и не успяха да създадат чисто голово положение пред вратата на съперника.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено, като и двата тима предимно изчакваха за грешка на противника. Все пак в началото на втората част хърватският тим на два пъти можеше да стигне до попадение, но Божидар Митрев бе на своето място и опази вратата си от нов гол. От своя страна „сините” трудно намираха начин да пробият добре организираната защита на домакините.

В опит да промени нещо в своя тим Митов пусна в игра юношата на Барселона Жорди Гомес, който обаче така и не успя да се запомни с нещо по-специално при дебюта си за столичния тим. Иначе най-добрата възможност за Левски дойде в 78-ата минута, при която Васил Панайотов стреля опасно с глава от няколко метра, но ударът му премина над вратата.

До края на срещата резултатът остана непроменен и Левски записа първа загуба в тазгодишното си участие в Европа. Все пак „сините” запазват шансове да продължат напред, като ще се надяват на позитивен резултат на реванша в София след седмица, който обаче ще се играе пред празните трибуни на „Виваком Арена Георги Аспарухов”. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP