Левски спечели мача с НАП, но кога ще играе футбол?

08 Април 2024 | 10:27
0 коментара
Спорт
София
Левски спечели мача с НАП, но кога ще играе футбол?

Левски загуби от ЦСКА с 0:2 в един от решаващите мачове за сезона. Решаващ, защото при победа, „сините“ можеха атакуват тройката и да си осигурят спокойно място в евротурнирите. Сега вече не могат. Остава им битката с Локо Пд за четвъртата позиция, която ще ги прати в Европа, ако ЦСКА и Лудогорец стигнат до финал за Купата на България.

По-лошото обаче не е загубата. Трагедията е, че Левски отдавна не е изглеждал толкова безпомощен във вечното дерби на България. Статистиката е унищожителна – нито един точен удар във вратата на ЦСКА. Това казва всичко за нивото на Левски в този двубой. След 1:5 от Лудогорец и плачевната игра срещу ЦСКА изниква въпросът – Левски спечели мача срещу НАП и поздравления за това, но кога ще започне да играе футбол?

Страх, хаос и липса на каквато и да е идея в играта във всяка една линия. Треньорът Николай Костов рискува с пускането като титуляр на Иван Андонов. На пръв поглед логична рокада, предвид петте гола, с които Пламен Андреев си тръгна от Разград. Това обаче се оказа кардинална грешка, тъй като Андонов практически нямаше комуникация с отбраната пред себе си – никакво разбирателство. Това доведе до гафа за първия гол на Хайнц. Самата отбрана на моменти действаше абсолютно хаотично и аматьорски. Моментът, когато Кристиян Димитров опита да избие ченето на Ван дер Каап можеше да завърши трагично и е много показателен за психологическото състояние на футболистите.

Левски влезе в дербито без дългове за над 4 млн. лева! „Сините“ са успели да изчистят, както бяха обещали главницата към НАП. Тя бе в размер на 5 051 000 лева, но от „Герена“ я намалиха с 1 150 000, след като влязоха първите пари от продажбите на Уелтън, Роналдо и Дарлан.

Сега се чакаше нов транш от Гамба, за да стане възможно и плащането към хазната.

От „Дарик“ обявиха, че Наско Сираков е удържал на думата, която даде. Очаква се и официално потвърждение от страна на шефовете на тима. Това обаче ще стане след дербито.

Мач Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP