Левски победи Вихрен за Купата във футболен празник в Сандански

19 Ноември 2022 | 20:33
0 коментара
Спорт
Левски победи Вихрен за Купата във футболен празник в Сандански

Левски победи Вихрен в 1/16-финал за Купата на България. На стадиона в Сандански "сините" трябваше да осъществят обрат, за да стигнат до успеха с 4:1. Така възпитаниците на Станимир Стоилов продължават към 1/8-финалите. Там те ще гостуват на Лудогорец, който вчера се наложи с 2:0 при визитата си на Розова долина.

Вихрен шокира Левски още в 7-ата минута. След центриране от корнер Чигозие Удоджи надскочи Георги Миланов и засече неспасяемо с глава за 1:0.

Левски можеше да изравни в 13-ата минута, отново след изпълнение на ъглов. Роналдо засече с глава, но Валери Георгиев изби пред голлинията.

В 24-ата минута шут на Ивелин Попов от 20-ина метра профуча на сантиметри от дясната греда.

Секунди по-късно обаче Левски изравни. Ивелин Попов намери в наказателното поле Роналдо, който с прецизен изстрел по диагонала намери долния десен ъгъл на вратата за 1:1.

В 26-ата минута Миланов центрира отдясно. Уелтън засече с глава, но Загорски улови без затруднения.

5 минути след това "сините" стигнаха до пълен обрат. След центриране от корнер, Андриан Краев се извиси на границата на вратарското поле и засече с глава за 1:2.

В 36-ата минута Левски можеше да сложи и точка на спора. Удар на Краев от наказателното поле обаче бе спасен с блестящ рефлекс от Загорски.

180 секунди по-късно Асен Митков стреля от движение от 20-ина метра. Топката обаче срещна дясната греда и излезе в аут.Скоро след това пък шут на Уелтън бе уловен от Загорски.В началото на втората част шут от наказателното поле на Роналдо не намери целта.

В 62-ата минута Уелтън нахлу в наказателното поле и стреля от малък ъгъл. Топката обаче срещна дясната греда.

120 секунди по-късно "сините" си подпечатаха победата. Дарик Моктар пазеше топката от Уелтън, очаквайки да излезе в аут. Тя обаче срещна ъгловото флагче. От това се възползва бразилецът, който проби, стигна до ъгъла на вратарското поле и с кинжален удар порази горния ляв ъгъл на вратата за 1:3.

В 72-ата минута Левски стигна и до четвърто попадение. Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, Руслан Иванов спря топката в собственото си наказателно поле с ръка и главният съдия отсъди дузпа. Загорски успя да докосне ударът от бялата точка на Георги Миланов, но това не беше достатъчно и топката спря в мрежата му за 1:4.

5 минути след това Келиан ван дер Каап засече с глава центриране от корнер, но топката "облиза" лявата греда.

В 83-ата минута Вихрен можеше да върне един гол. Шут от 10-ина метра на Петко Петков обаче бе избит от Николай Михайлов с една ръка в корнер.Pirinsport/ снимка:Sportal

 

Добавете Вашия коментар

TOP