Левски отпразнува юбилея на Гунди с победа над Септември

05 Май 2023 | 07:41
0 коментара
Спорт
България
Левски отпразнува юбилея на Гунди с победа над Септември

Левски постигна трета поредна победа в първенството, след като спечели с 2:0 домакинството на Септември София от 29-ия кръг на Първа лигата. Така „сините“ отбелязаха 80 години от рождението на най-голямата клубна легенда Георги Аспарухов-Гунди с успех.

Головете за Левски отбелязаха Рикардиньо, който вкарва във втори пореден двубой, и Роналдо. „Сините“ завършиха мача с човек по-малко, след като Андриан Краев бе изгонен с директен червен картон в 55-ата минута.
С победата си "сините" съкратиха изоставането си от третото място в класирането като са на пет точки от ЦСКА 1948, който направи равенство 3:3 срещу Спартак (Варна). 

Септември не създаде чисто положение в целия мач и е 13-и в класирането с 22 точки и пет повече от опашкаря Спартак.

Футболистите на Левски излязоха с фланелки в памет на Гунди, съпроводени от привърженици със знамена с лика и номера на легендарната "деветка". Кулминацията бе заря и пиро-шоу в 80-ата минута, когато доминацията на "сините" вече бе довела резултата до 2:0.


startphoto.bg

 

Левски започна мача в атакуващ стил и създаде две положения още в началните десет минути. Центриране на Ивелин Попов след късо изпълнение на ъглов удар стигна до непокрития зад Андриан Краев - Роналдо, чийто удар обаче попадна в ръцете на "синия" юноша Димитър Шейтанов. Скоро след това и Попов получи два шанса, но в първия не уцели вратата от далечно разстояние, а във втория не успя да завърши опит за задна ножица.

Първият гол падна в 27-та минута . Уелтън проби по лявото крило след пас на Филип Кръстев, влезе в наказателното поле и стреля, а топката се отклони от коляното на настоящата "деветка" на "сините" Рикардиньо. 

Шейтанов отрази още един удар, този път на Ивелин Попов в долния ляв ъгъл, а "сините" се оттеглиха на почивка с минимална преднина срещу гостите си.

Второто полувреме започна с нов натиск на Левски, но той беше охладен от червен картон на Андриан Краев. Халфът бе изгонен директно от игра в 55-ата минута заради влизане срещу Петър Чуич, което Радослав Гидженов видя като твърде опасно. Протестите на "сините" завършиха и с жълт картон за капитана Пламен Андреев.


startphoto.bg

Въпреки че играеше с човек по-малко, Левски продължаваше да не се огъва. Първата опасност беше на контраатака в 71-та минута, когато Жереми Петри се откъсна от защитата и стреля във вратата, но Шейтанов отрази удара с глава. Три минути по-късно пък Филип Кръстев стреля неточно от пряксвободен удар, пише БТА.

Вторият гол за Левски бе изцяло бразилски и падна в 76-ата минута. Уелтън стреля от около 30 метра и ударът бе блокиран, но лявото крило на "сините" се пребори за нея в наказателното поле и я чукна с глава към Роналдо. Той пък получи шанс да бие към вратата и го направи с топовен шут в далечния ъгъл за 2:0.

Пет минути по-късно нов пробив на Уелтън завърши с красив шут в горната греда, а това бе последното положение в мача. Той завърши с лесна победа за "сините", които играха над 35 минути с човек по-малко. Телеграф

Добавете Вашия коментар

TOP