Левски не се даде на ЦСКА в снега на Националния стадион

07 Март 2022 | 09:38
0 коментара
Спорт
Левски не се даде на ЦСКА в снега на Националния стадион

Левски не се даде на ЦСКА. Вечното дерби от 22-ия кръг на Първа лига завърши 0:0. "Червените" играха близо 40 минути с човек повече, но така и не успяха да стигнат до успеха в снега на Националния стадион "Васил Левски". ЦСКА е на три точки от Лудогорец в битката за титлата, но разградчани са с мач по-малко. Левски продължава да е на пето място.

"Сините" започнаха по-добре мача и още в петата минута отправи удар по посока на вратата на ЦСКА След центриране от корнер Хосе Кордоба стреля с глава, но встрани от левия стълб на Густаво Бусато. Последва спиране на играта, за да бъде почистен натрупалия сняг и очертаване на линиите. Съдията прибра футболистите в съблекалните за десетина минута, след което мачът беще подновен.

В 20-ата минута Турицов беше изведен от Йомов в наказателното поле и успя да стреля, но Михайлов спаси. При удара, Хосе Кордоба изрита футболиста на ЦСКА, но Железов не свири дузпа. Намесата на VAR не промени решението на рефера.

Някалко минути след това Мухар получи удобна топката от Кайседо на границата на наказателното поле, стреля, но Михайлов спаси. В 37-ата Левски също получи половинчат шанс да отбележи гол, след като Бусато изпусна топката, но Сонко Сундберг стреля неточно.

След почивката ЦСКА изпусна златен шанс да поведе в резултата - в 49-ата минута Мухар изведе Йомов очи в очи с вратаря на Левски, но българският национал стреля встрани от целта. Пет след това "армейците" се оказаха с числено предимство на терена след втори жълт картон за Цунами. Стойчо Младенов се възползва и пусна в игра Вилдсхут и Бисмарк Чарлс на местата на Юга и Кери.

 

В 67-ата минута при центриране от пряк свободен удар Кръстев насочи топката към далечната греда, където Кордоба изпревари прекия си пазач и стреля с глава, но Бусато успя да избие.

Вилдсхут можеше да се превърне в големия герой за ЦСКА в 74-ата минута, след като бе изведен сам срещу Михайлов, но стреля много слабо. Малко по-късно отново Вилдсхут напредна отдясно, пусна прострелен пас към Георги Йомов, който не успя да засече добре и отново прати топката встрани. В продължението на срещата Брадли Мазику получи директен червен картон за нарушение срещу съперник и така двата отбора завършиха срещата с по 10 души. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP