Летяща „Тойота“ помете паркирани коли в Дупница

13 Юли 2021 | 10:32
0 коментара
Криминално

„Опел“ треснал отзад японската кола, която прехвърчала 20-30 м през тротоара върху спрелите автомобили

Двама водачи пострадаха след зрелищна каскада в Дупница в края на изборния ден.

Инцидентът е станал около 19.00 часа, когато 37-годишен водач на лек автомобил „Опел“ се движел с несъобразена скорост по ул. „Орлинска“ в Дупница. Той се ударил в движещ се пред него лек автомобил „Тойота“. Наблизо е т. нар. площад „Цигането” в Дупница. Двата автомобила са се движили един зад друг в посока Механотехникума, като веднага след пешеходната пътека шофьорът на „Опел Мерива”, движещ се с висока скорост, ударил в задната част автомобил „Тойота Ярис”. След удара и двамата водачи загубили контрол над управлението на автомобилите.

Опелът се забил в ъгъла на близката жилищна сграда до паметната плоча

на майор Орлински. От силния удар тойотата буквално прелетяла около 20-30 метра през целия тротоар, като водачката помела паркираните наблизо автомобили и се спряла в един от тях. Последвал е сблъсък с други 2 паркирани автомобила, като единият дори се забил в стената на къща. Водачите на опела и тойотата са настанени в болница с мозъчно сътресение.

„При тази каскада просто господ е пазил водачите. Едната беше жена, тя направо с такава сила е ударена от опела, че направо е летяла. Това не е първи случай на катастрофа именно в този район. Просто водачите хвърчат като луди“, коментираха дупничани, станали неволни свидетели на случилото се. Пред в. „Вяра” пострадалата разказа, че ударът е бил толкова внезапен и силен, че не е могла да разбере какво се случва и по никакъв начин не е успяла да овладее автомобила. „Имах чувството, че летя”, разказа жената, която имаше охлузна рана в областта на лицето. След сблъсъка шофьорът на опела бе

във видимо неадекватно състояние и сподели, че няма спомен

от инцидента. Вследствие на удара се бяха задействали въздушните възглавници на автомобила, а според неговата спътница той е излетял на съседната седалка.

Свидетели на тежката катастрофа разказаха, че сблъсъкът е бил толкова мощен, че се е разнесъл истински тътен в целия квартал, сякаш е гръмнал бойлер. Тойотата буквално е летяла по тротоара на улица „Орлинска”. „Истинско чудо е, че няма сгазени пешеходци, предвид че тротоарът е в близост до спирка и срещу големия търговски център „Ритейл Парк Дупница”, споделиха очевидци и живеещи в близост до мястото на инцидента. За броени минути на мястото пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Десетки се бяха събрали и коментираха, че на това място

често се случват транспортни произшествия и застрашават живота

на живеещите в Горна махала.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Дупница, уведомен е дежурен прокурор, обявиха и от пресцентъра на ОДМВР - Кюстендил.

В черната статистика обаче влезе 29-годишно момче, което загина след удар в стена в Блатино. В края на миналата седмица мотоциклетистът е загубил контрол и се е ударил в масивна стена в с. Блатино. Починал е във филиала за спешна медицинска помощ в Дупница. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.

Добавете Вашия коментар

TOP