Летни занимания за деца в библиотеката в Разлог

06 Юни 2022 | 16:03
0 коментара
Култура
Летни занимания за деца в библиотеката в Разлог


Децата на Разлог могат да се забавляват и научат интересни неща, като участват в една от най-успешните инициативи на Читалищна библиотека в Разлог, която се нарича "Лято в библиотеката". От тази седмица започват своеобразни "Дни на отворените врати" на Детския отдел, където ученици от първи и втори клас, ще могат да се запознаят с това, как се взима книжка от библиотеката, как да търсят и намират по списъка от училище, а в детският кът през сградата могат да рисуват, отговарят на гатанки, да се запознаят едни с други и с библиотечните служители.
Читалището в Разлог организира и  летни занимания за деца, от първи юли. Родителите, които желаят да запишат децата си могат да го направят на място в детски отдел,  главният библиотекар Лена Иванова е категорична, че през годините не е върнато нито едно дете. Организаторите на "Лято в библиотеката" отново са предвидили различни творчески занимания и забавни игри за най-малките посетители всеки вторник и четвъртък от 11.00 до 12.00 часа през юли и август. Ваканционните занимания са насочени към деца от първи до четвърти клас и целта е създаването на умения за работа в екип, социализация, развитие на речеви и творчески умения, обогатяване на общата култура.
 
В библиотеката ще отвори отново врати и "Работилничка за рисуване", а най-малките могат да се запознаят с приказни герои с книжки за оцветяване и др.
 

Добавете Вашия коментар

TOP