„Летни театрални празници“ 2023 ще радват жители и гости на Разлог

30 Май 2023 | 09:54
0 коментара
Култура
Благоевград
Летни театрални празници  2023 ще радват жители и гости на Разлог
Община Разлог Ви кани на „Летни театрални празници“ 2023.
Кога: 2️⃣4️⃣., 2️⃣6️⃣. и2️⃣8️⃣. юни
Къде: Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.”, град Разлог- Голям салон
ПРОГРАМА
2️⃣4️⃣. юни (събота) НОВАТА ЛЕКЦИЯ № 3 ЗА СИЛАТА НА СЛОВОТО
 БИЛЕТИ: 25 ЛВ.
2️⃣6️⃣. юни (понеделник) ДЕБЕЛЯНОВ И АНГЕЛИТЕ
БИЛЕТИ: 15 И 20 ЛВ.
2️⃣8️⃣. юни (сряда)  ДОГОДИНА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ
БИЛЕТИ: 15 И 20 ЛВ.
Билети: В продажба от 5. юни.
Всеки ден от 10:00 до 20:00 часа пред сградата на Община Разлог
ОРГАНИЗАТОР: Община Разлог
2️⃣4️⃣. юни (събота)
НОВАТА ЛЕКЦИЯ № 3 ЗА СИЛАТА НА СЛОВОТО
Всички наши копнежи, желания и надежди често потъват в бездната на времето или повяхват в задуха на ежедневната дребнавост. И така, човекът, попреминал зрялата възраст, един ден се събужда и пита сърцето си: „Успях ли да направя това, което исках… щастлив човек ли съм… спокоен ли е духът ми…“
Има едно огънче в човека, което винаги го кара да прави това, което трябва. То не се интересува от логиката, дали е правилно или не, днес ли да го сторя или утре… Това огънче напълно безотговорно и честно просто гори, осветявайки същината на дадения човек. В крайна сметка се оказва, че единствената утеха на човека е добрата дума. Връщайки се назад в живота си, виждаш колко важно е било да бъдеш чут и да чуеш човека срещу теб. Разбираш силата на словото, която е несравнима с която и да било друга сила. Осъзнаваш величието на човешкия дух, издигнал се високо благодарение на словесността.
– Камен Донев
2️⃣6️⃣. юни (понеделник)
ДЕБЕЛЯНОВ И АНГЕЛИТЕ
В началото на 1916 година млад мъж прави упорити опити да се запише доброволец в българската армия, воюваща на Южния фронт в Първата световна война. Военният му чин е подпоручик, името – Димчо Дебелянов. Известен на малък кръг литературни братя, без издадена книга. Съдбата го прави командир на Пета рота от 22-ри тракийски полк. С обикновените момчета от тази рота тръгва в атака на 2 октомври 1916 година в 10:34 часа предобед подпоручик Димчо Дебелянов. За да започне животът му на безсмъртен български поет – никога оспорван, никога отричан, безусловно обичан, грижливо съхраняван, превърнал се в символ на фигура в съзнанието на своя народ.
В спектакъла „ДЕБЕЛЯНОВ И АНГЕЛИТЕ“ поезията не губи битката за живота. Само тя възвръща любовта сред тъмната гора на войната. Единствено на поета е позволено да броди из градината на сънищата, за да открие думи, с които светът става поносим и разбираем.
Награди „Аскеер“:
– „Най-добро представление”
– „Съвременна българска драматургия” за Александър Секулов
– „Режисура” за Диана Добрева
– „Сценография” за Мира Каланова
– „Дебют” за Ненчо Костов
Номинация за „Аскеер“:
– „Поддържаща мъжка роля” за Добрин Досев, Симеон Алексиев, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Красимир Василев, Димитър Банчев, Венелин Методиев, Никола Орешков, Тодор Дърлянов, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Петър Тосков
Награда „Пловдив“ 2019 в раздел „Театър“ за спектакъла „Дебелянов и ангелите“
„Голяма награда за поддържаща мъжка роля“ от фестивала „Театър, обичам те!“ 2019 – Хасково за Добрин Досев и всички от 5-та рота – Алексей Кожухаров, Венелин Методиев, Димитър Банчев, Ивайло Христов, Красимир Василев, Никола Орешков
2️⃣8️⃣. юни (сряда)
ДОГОДИНА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ
ОПИСАНИЕ:
Колко любов може да побере едно сърце?
Една ли е половинката, която ни прави цели?
Колко трае любовта?
Защо понякога щастието ни носи вина?
А когато сме щастливи в любовта и изневиделица ни връхлети нова, кое боли повече – да отхврълим едната или да се отдадем на двете едновременно?
Отговорите може и да не откриеш в тази история. Но тя ще те усмихне. Искрено ще те разсмее. И светло ще те докосне.
„Догодина по същото време“ е една от най-поставяните романтични комедии на двайсети век. За нея авторът Бърнард Слейд получава награда Drama Desk Award за най-добра нова пиеса и номинация за награда „Тони“, а за филмовия сценарий по нея – номинация за „Оскар“.

Добавете Вашия коментар

TOP