„Леново“ показа компютър колкото флашка

25 Юни 2015 | 09:22
0 коментара
Бизнес
Леново  показа компютър колкото флашка

Източник: Smartnews.bg

Още някой реши да се присъедини в битката при ултрапортативните компютри. 

След като потребителите вече прегърнаха идеята за компютри с наистина минимални размери, които да могат да включват към своите телевизори и монитори, „Леново“ представиха и своето предложение.

Устройството се нарича Lenovo Ideacentre Stick 300 и на практика е подобрена версия на концепцията на Intel Compute Stick, пише Мартин Белтов в Smartnews.bg

Цялото устройство е с размерите на флаш памет и разполага с процесор Intel Atom с честота от 1,3 GHz, 2GB RAM и 32GB вградено дисково пространство. Разполага с USB порт за връзка и microSD слот за разширение на паметта. Възможностите за безжично свързване са Wi-Fi и Bluetooth 4.

Стикът се свързва чрез HDMI вход, а дебелината на устройството е едва 15 мм. Това прави Ideacentre Stick 300 подходящ за ползване дори и при наличието на много други свързани устройства. 

Първоначално конфигурацията ще се предлага с Windows 8.1, но неговите собственици ще имат възможността да се възползват от безплатно обновяване до Windows 10.

Устройството от „Леново“ е предназначено за вашата дневна, добавяйки възможности, все още недостижими дори и за най-напредналите смарт телевизори. 

Ideacentre Stick 300 ще започне да се предлага в САЩ на цена от 129 долара, като продажбите започват още през следващия месец.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg

   

Добавете Вашия коментар

TOP