„Леново“ отчете рекордни приходи за годината

23 Май 2015 | 09:36
0 коментара
Бизнес

Източник: Getty Images/Guliver

„Леново“ обяви резултатите си за фискалната година, която приключи на 31 март 2015 г. Компанията отчита рекордни приходи от 46,3 млрд. долара, което е ръст от 20% на годишна база. 

Брутната печалба за цялата година е 6,7 млрд. долара – ръст от 32% на годишна база. Оперативната печалба за цялата фискална година е 1,1 млрд. долара.

През изминалата финансова година „Леново“ са доставили 60 млн. персонални компютри и за осмо тримесечие е №1 в сектора; продали са 76 млн. смартфона, с което се нареждат под №3 в глобален мащаб, а при таблетите отчитат 12 млн. продажби. С 600 хил. реализирани сървъра компанията заема третото място и в тази категория. 

„Леново“ отбелязват , че са успели да постигнат по-добър баланс: през последното тримесечие на изминалата фискална година 63% от приходите са дошли от бизнеса с РС, 25% – от мобилните устройства и 9% – от сървърния бизнес. 

За сравнение предходната година 83% от парите са идвали от РС бизнеса. 

В Китай през четвъртото тримесечие на фискалната година „Леново“ постигат приходи от 3,1 млрд. долара. Този пазар генерира 27% от приходите на компанията в глобален мащаб.

Приходите в регион EMEA (Европа, Близък изток, Африка) през четвъртото тримесечие растат и стигат $3 млрд. Със силните продажби на персонални компютри в северния и южния региони, 240% ръст в доставките на смартфони и подобряващи се резултати в корпоративното звено, EMEA генерира 26% от приходите на „Леново“. 

Компанията обявява рекорден пазарен дял от 20,5% при РС и лидерство в продажбите на персоналните компютри в 17 от държавите в регион ЕМЕА. 

Добавете Вашия коментар

TOP