Лена Бориславова обяви, че няма да е в листите на ПП

23 Август 2022 | 07:31
2 коментара
Политика
Лена Бориславова обяви, че няма да е в листите на ПП

"Малко след свалянето на кабинета Петков, взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това". Това написа във Фейсбук началникът на кабинета на бившия премиер Кирил Петков - Лена Бориславова.

Тя не назовава конкретната причина, но намеква, че атаката върху личния ѝ живот може да се отрази зле на рейтинга на ПП.

 

Тя коментира, че да се занимаваш с политика в България има своята цена и няма право да я прехвърля върху екипа и работата на "Продължаваме промяната". Отбелязва и атаките към самата нея.

 

"Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел", написа Бориславова във фейсбук.

 

Ето пълния текст на писмото на Лена Бориславова във Фейсбук

 

Малко след свалянето на кабинета Петков взех решение да не влизам в предизборните листи.

 

Дойде моментът да споделя причините за това.


През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета.

 

Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната.

 

Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично.


Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната“.

 

Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел.
Промяната зависи от силни личности, но е по-голяма от всеки от нас поотделно.


Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП, че ме разбраха и подкрепиха, както във всеки друг момент от работата ни досега.


От изборите на 2 октомври зависи промяната да продължи и да довършим започнатото. За да си дадем шанс да живеем, да се развиваме, да се борим, да бъдем щастливи - тук и сега.

 

 

 
На предсрочните избори през ноември тя беше втора в листата на "Продължаваме промяната" за 24-я софийски многомандатен избирателен район откъдето влезе като народен представител.

 

На 15 декември напусна депутатското си място, за да оглави политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков.

 

В началото на август името ѝ беше въвлечено в скандал заради снимка,  публикувана от Националната телевизия, в която сякаш тя и бившият премиер се държат за ръце. Самата Бориславова отрече да има подобно нещо, а редица медийни организации разкритикуваха подвеждащия кадър.Епицентър.бг

Добавени коментари

поп Нафърфорий публикува:
25 Август 2022 | 07:33
Тая пак ще ги обслужва а-нално зад кулисите като Мата Хари...
Аз съм! публикува:
24 Август 2022 | 09:23
Е що ся отказваш са ма? На нас па ни беше благо да гледама порнографията с тебе!

Добавете Вашия коментар

TOP