Лекарка от Югозапада с коронавирус

31 Март 2020 | 16:31
0 коментара
Общество

Лекарка от Кюстендил е заразена с коронавирус. Тя и съпругът й са се завърнали на 16-и март от Германия.

“Жената е в стабилно състояние, тя е общопрактикуващ лекар. В момента се намира в дома си, там се лекува и е под карантина. Що се отнася до съпруга й, той е настанен в болницата с двустранна бронхопневмония. Състоянието му е средно тежко към тежко“, коментираха от МБАЛ „Д-р Никола Василиев“.

Общо 4 са новите случаи на коронавирус в Кюстендил. Сред болните е и майката на починалия 62-одишен мъж. Жената е на 84 години, настанена е в болницата и е под постоянно наблюдение.

„В изключително тежко състояние е още един възрастен пациент. Той беше сред десетимата пациенти, които са имали контакт с първия заболял от коронавирус в града. Мъжът е на 82 години, той има редица съпътстващи заболявания“, обяви шефът на болницата в Кюстендил, д-р Александър Величков.

99 човека са под карантина от Община Кюстендил, на други 130 тя вече е изтекла. Пред изписване е мъж от Дупница, който беше диагностициран с коронавирус. Първата му проба е дала отрицателен резултат, очаква се втората, обявиха от здравното заведение в града./Монитор/

Добавете Вашия коментар

TOP