Лекарите в Благоевград на дъното по заплати в Пиринско

25 Октомври 2022 | 10:49
1 коментара
Общество
Лекарите в Благоевград на дъното по заплати в Пиринско

Лекари, сестри и санитари излязоха на възлово кръстовище в Благоевград вчера. Протестът е за по-високи заплати.

Преминаха мирно и с плакати през кръстовището при Трето ОУ в града. Преди да предприемат тези действия днес към 15.00 часа, за пореден път синдикалните представители в МБАЛ-Благоевград са раговаряли с директора Огнян Митев. Той им отговорил, че заплатите ще скочат, ако има допълнителни приходи в лечебното заведение, коментираха от КНСБ.

Протестите срещу срамното заплащане на медиците в областния център няма да стихнат. Продължават и през следващите дни.

От синдикалната им организация заплашват с колективни оставки. Изчисляват, че колегите им в училища, детски градини и яслите получават повече. Посочиха, че лекарите в Гоце Делчев и Разлог се разписват вече за основни възнаграждения в размер на 1500 лева.

Добавени коментари

Лили публикува:
25 Октомври 2022 | 17:44
Лекарите не са на дъното, на дъното са сестрите и санитарите! Лекарите грабят като за последно и ги мързи да работят! Какво прави оня алчен доктор, завеждащ Очното в болницата, дето един пациент не е влезал там? Ама заплатата му си върви заедно с частните му кабинети тук и в Дупница! Ами ония алчните от тубдиспансера, дето шофьорът на линейката ги би? Старата сестра, дето си прибрала паричките за короната без да види ни един пациент? Докторите се скапаха от екскурзии в учжбина, от нови коли, къщи и вили! Не ги жалете, те нас не жалят, гледат пациента като боклук!

Добавете Вашия коментар

TOP