Лекарите на Разлог получиха от Красимир Герчев копие на Хипократовата клетва от XII век

20 Октомври 2015 | 13:52
2 коментара
Общество
Лекарите на Разлог получиха от Красимир Герчев  копие на Хипократовата клетва от XII век

Специално беше поздравена д-р Радка Божикова, номинираната за лекар на 2015 година

 

В деня на българските лекари Красимир Герчев изпрати копие на Хипократовата клетва и приветствие с пожелание за здраве и успехи.
На 19 октомври, в кабинета на д-р Велев, управителя на МБАЛ Разлог, Красимир Герчев и д-р Мария Копанарова поднесоха цветя – с благодарност за труда на лекарите на Разлог, които са над 70. Посещението съвпадна с изключително радостната новина за лекарите на Разлог – началникът на Акушеро-гинекологично отделение д-р Радка Божиковае е номинирана за висок професионализъм на регионално ниво за отличието „Лекар на годината“.
Красимир Герчев поднесе поздравления към уважаваната лекарка и всички разложки лекари, които достойно отстояват професионалния си дълг.
„Имаме с какво да се гордеем. – сподели след срещата той. – Инвестициите в болницата през последните години са над 5 милиона лева - във високотехнологична апаратура, обзавеждане и подобряване на средата, ремонтирани са повечето от отделенията: детско отделение, отделение по хемодиализа, рехабилитация, отделение по образна диагностика и др. По проекта за подобряване на достъпа на хора с увреждания към основната сграда на болницата са подменени асансьорите (пътнически и санитарен) и е изградена рампа към хемодиализа, с което се предоставя равен достъп на всички до медицински грижи. 
560 000 лв спечелихме от Международен фонд Козлодуй за цялостно саниране и подмяна на дограмата на сградата на МБАЛ -Разлог. Имаме модерна болница, добри лекари и добра техника – предпоставка за повишаване качеството на здравеопазването на жителите на община Разлог.“ – каза още Красимир Герчев.
Д-р Радка Божикова сподели, че все повече деца се раждат в Разлог, през изминалата година са изплакали 360, а до днес – 280. Имаме много добра превантивна работа с младите майки и резултатите са добри.
Красимир Герчев сподели на срещата проблемите на семействата и на децата с редки и специфични заболявания и необходимостта от Ресурсен център, който да подпомага родителите в трудното им ежедневие.“В община Разлог все повече деца и семейства се нуждаят от специфични грижи и потребности. Дефинирани са десетки деца с редки и специфични заболявания и се нуждаят от специална грижа и ресурсно подпомагане. Техните семейства са ангажирани денонощно, защото няма институция на територията на общината да ги подпомага.- каза той. – Ето защо в програмата ми за следващия период е заложено да се направи проект за реализация на Ресурсен център с екип от специалисти: психолози, лекари, логопеди и педагози, които да подпомагат не само болните деца, но и техните семейства, както и обществото, което да не бъде безразлично към тези проблеми. Проектът ще бъде в унисон с чуждия и международен опит в тази посока и ще приложи най-добрите европейски практики в подкрепа на децата и техните семейства.“
Д-р Божидар Велев, управителят на МБАЛ Разлог, подчерта значението на съвместната работа на общината и ръководство на болницата и благодари на кмета Красимир Герчев, чрез когото болницата постигна много. „От построяването на болницата през 1967 година, през последните години се направиха най-големите й инвестиция. Болницата е ремонтирана, обзаведена и оборудвана с високотехнологична медицинска апаратура.Радостно е, че Разлог има такива кметове като Красимир Герчев и се надявам заедно да реализираме всички идеи за болничното заведение.“- каза още управителят на МБАЛ и изказа лична подкрепа за кандидатурата на Красимир Герчев за кмет на община Разлог.

 

Лекарите на Разлог получиха от Красимир Герчев  копие на Хипократовата клетва от XII век
Лекарите на Разлог получиха от Красимир Герчев  копие на Хипократовата клетва от XII век

Добавени коментари

иван публикува:
20 Октомври 2015 | 22:45
и да не сбъркат билетината че ще спрем издръжата няма после бакши
разложенин публикува:
20 Октомври 2015 | 14:52
Добре се е сетил г-н Герчев да даде Хипократовата клетва на медиците, но той над какво се е клел и на кого е служил като бивш кмет на община Разлог?Да са живи и здрави всички, от персонала на здравното заведение Разлог!

Добавете Вашия коментар

TOP