Легендите Фриц Щробл и Марк Жирардели откриха ски сезон Банско 2016/2017

17 Декември 2016 | 20:54
0 коментара
Общество
Легендите Фриц Щробл и Марк Жирардели откриха ски сезон Банско 2016/2017

Със състезания, много музика, забавни игри и фойерверки на Бъндеришка поляна над Банско бе открит ски-сезон 2016/2017 г..

Официалното откриване започна със състезание между тимовете на олимпийският шампион в спускането в Солт Лейк Сити 2002, Фриц Щробл и Марк Жирардели – петкратен носител на Световната купа.

По традиция те и децата от ски-училището на "Юлен" се спуснаха по писта "Алберто Томба" с транспарант: "Банско-най-добрия ски курорт" в България, след което към чистото небе засвистяха фойерверки. По три пъти се спуснаха по пистата легендите Марк Жирардели и Фриц Щробл, в чиито тимове участваха 16 състезатели-аматьори.

С по-добро сборно време победи тимът на Жирардели, в който звезда бе 85-годишният Асен Тренчев. Бившият лесовъд и директор на Горския техникум в Банско обра овациите на зрителите, с което си заслужи снимка с Жирардели и Щробл.

Наградите на победителите връчи директорът на „Юлен” АД Мая Христоскова. Церемонията по откриването на ски-сезона продължи с концерт и традиционната игра „Ловци на съкровища” За откриването организаторите от община Банско и концесионерът „ЮЛЕН“ са подготвили изключително богата и разнообразна програма./БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP