Легендарното Рали България е под въпрос заради скандална заповед на служебния министър

07 Март 2022 | 15:02
0 коментара
Спорт
Легендарното Рали България е под въпрос заради скандална заповед на служебния министър

Провеждането на Рали България и други състезания от календара на Автомобилната федерация на България са пред провал, алармират от АФБ. Причината е скандална заповед, издадена от служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, с която на централата е забранено да организира състезания за период от 6 месеца.

Въпреки че инспекторатът на Министерски съвет установява, че заповедта е нелегитимна, настоящият спортен министър Радостин Василев отказва да я отмени. Срещу заповедта е заведено и дело, като в момента се чака произнасянето на Административeн съд - София, но юристите на ММС го бавят с процедурни хватки. Така вместо през март, сезонът ще стартира чак през юни и то, ако спънките не бъдат премахнати.

По този начин календарът на състезанията става изключително сгъстен и няма техническа възможност всички да бъдат обезпечени с персонал, тъй като има уикенди с 3-4 старта. Техническата подготовка на автомобилите също става невъзможна. Допълнителна пречка пред провеждането на Рали България е и отказът на държавата да го подпомогне финансово.

Кои точно стартове ще отпаднат от календара ще стане ясно на 12 март, когато е Общото събрание на федерацията.

Добавете Вашия коментар

TOP