Леген с гореща вода сваля кръвното за секунди

22 Януари 2023 | 18:47
0 коментара
Любопитно
Леген с гореща вода сваля кръвното за секунди

Съществуват многобройни рецепти и методи за сваляне на високо кръвно налягане. Универсално лекарство за хипертония не съществува, но неоспорим факт е, че воденето на здравословен начин на живот спомага за поддържането на кръвното налягане в нормални граници, пише Ретро.бг. 

При инцидентно покачване на кръвното налягане можете да си помогнете сами по съвсем лесен начин. Потопете краката в леген с топла вода, бавно и постепенно добавяйте гореща вода и стойте така 15-20 минути. Затоплянето на краката води до разширяване на кръвоносните съдове и стичане на част от кръвта на тялото в долните крайници. Като резултат обемът на циркулиращата кръв намалява и кръвното налягане се понижава.

Сдъвчете 2-3 пресни листа от здравец – това също ще понижи кръвното ви налягане. При диагностирана хипертония освен лекарствата пийте поне веднъж седмично чай от полски хвощ или други билки за високо кръвно. Филмираните таблетки валериан също са чудесно допълнение към терапията на вашия кардиолог. За да има траен ефект, приемът на валериан трябва да е продължителен, защото ефектът му настъпва след натрупване на активната субстанция.

Добавете Вашия коментар

TOP