Лавина: Седем жертви на коронавируса в Италия

24 Февруари 2020 | 16:49
0 коментара
Общество

Преди минути бе съобщено за седма жертва на коронавируса в болницата Сако в Милано.

Става дума за кончината на 80-годишен мъж. Шефът на Гражданска защита на Италия Анджело Борели съобщи на пресконференция по обяд, че грипът „Ковид-19“ е взел сутринта петата си жертва.

В намиращото се на шейсетина километра югоизточно от Милано и в „червената зона“ на провинция Лоди гадче Казеле Ланди е починал от коронавирус 88-годишен мъж. Както и напусналата този свят също днес в ранните часове жертва №4 – 84 годишен старец от град Бергамо, предалият Богу дух след него почти акран е бил лекуван от куп болежки. Анджело Борели предупреди възрастните хора над 65 години да спазват стриктно превентивните мерки за борба с „китайската напаст“, тъй като те са най-уязвими, докато тя поне засега щади младите хора под 30 години. Доказателство за истинността на тези думи стана вестта, че в болницата на град Бреша към 2 часа след обяд е починала от зараза с коронавирус жертва № 6 – 75 годишна старица, лекувана от туморно заболяване.

Междувременно в социалните мрежи на Апенините избухна недоволство от очерталите се напъни на големи фармацевтични компании и на някои политици да използват създадената от „Корвид-19“ тежка ситуация за съвсем користни цели – трупане на печалби или вдигане на рейтинга. Повод за брожението стана публикация на реклама на стимулиращ медикамент на първа страница на най-тиражирания вестник „Кориере дела сера“. На отпечатания „съвет за покупки“ ясно се вижда опаковка на въпросния илач, от двете страни на която се четат надписите: „Не успяваш ли след грипа отново да си във форма?“ и „Ние сме тласъкът, който ти трябва!“ В същото време над отпечатаната в долната дясна част на вестника реклама „Корсера“ представяше в снимки и текстове ужасите, предизвикани от новата зараза, заради която правителството в Рим постави едва ли не под карантина най-богатите области на страната - северните. Поставяйки така на заден план боричканията в управляващата коалиция и куп други проблеми на страната.

За съжаление стана известно, че е в ход изолация на Севера от все още небедстващия Юг - властите в централната област Базиликата поискаха четиринайсет дневна карантина за всички гости от Ломбардия и Венето. С тревогажителите на Апенините посрещнаха и новината от о. Мавриций, че там не са приети превозените със самолет към 200 туристи от двете области и предстои те да бъдат върнати в Италия.

Добавете Вашия коментар

TOP