Къщи за гости никнат като гъби край Разлог

11 Март 2018 | 07:47
5 коментара
Бизнес

Районът край град Разлог става все по-привлекателен за инвеститори в областта на туризма. Не спира интереса на бизнесмени, които влагат средства в изграждане на къщи за гости. Местата за настаняване на туристите никнат като гъби, много от тях са до пътя Банско-село Баня, други пък са в местността Бойков рид.

Вече са построени десетки жилищни сгради за отдих на туристите. Община Разлог почти всеки ден одобрява Подробни устройствени плана за вдигането на нови къщи за гости в района. Все по-често се налага общината да изготвя ПУП-ове за изменение на регулацията на поземлени имоти. Условията към бизнеса са да не се вдигат много високи сгради и да осигурят много зеленина край постройките. Почти винаги максималната височина е 10 метра височина, а плътността - до 30%. В някои от базите за отдих ще бъдат направени и модерни СПА центрове.

"Напливът на инвеститори към тези места е оправдан, тъй като те са облагородени – има ток, вода, канализация. Наблизо са ски зона „Кулиното” и модерният голф комплекс, а ски центърът на Банско е на 5-6 километра”, твърдят от общината.

„Наша стратегия е да не позволим никъде в населените места презастрояване. Внимателно преценяваме всяко едно инвестиционно намерение. Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите", уточни кметът на Разлог Красимир Герчев. Kmeta.bg

Добавени коментари

5466 публикува:
13 Март 2018 | 17:36
Razsledvaite kak kmetskiq sin se razporejda v obshtinata sqkash tova e firmata na bashta mu, razsledvaite koi po snegopochistvaneto bez da ima edin traktor kato aktiv, razsledvaite gurov koito kara kola za 200 000
Nova публикува:
13 Март 2018 | 17:24
Защото това е нещо съвсем банално и обичайно в ГРОБаджииската ГРОБница докъдето я докарахме
Темата на Нова публикува:
13 Март 2018 | 17:06
Темата на Нова, БТВ реоиртеруте, ето ви материал. Разследвайте, не се занимавайте само кой кмет каква кола кара. Само ако надникнете какво става в община Разлог, свят ще ви се завие, ама не ви стиска.. А ЗАЩО ЛИ?!
До Данаил публикува:
13 Март 2018 | 09:15
Какво да ти кажа Данаиле, когато фактите говорят и боговете мълчат...
Данаил публикува:
11 Март 2018 | 18:57
Къде другаде ако не в Разлог, да се развиват така стремглаво далаверите. Схемата на всички ни е ясна, общината привлича тези "инвестиционни намерения" с пословичната си неподкупност и отвореност (разкраченост) към бизнеса, особено към този на един кръг хора. Идват гореспоменатите "инвеститори" или даже повечето са си от града, дават едни 20% от цялата инвестиция, а другата я плаща ЕС, уж безвъзмезно, сякаш ние там сме на хранилка, а не пълноправни членове които си плащат членски внос, пак пари на народа! Както и да е, строи се имота, уж в него трябва да се назначи персонал и да идват гости, но това се прави съвсем фиктивно, тези къщи се консервират, водят се някакви бабички уж персонал, и когато попиташ за настаняване никога няма места. След 5 години тези изисквания изтичат, и готово - чисто нова къща само за 20% от стойноста и. И въпреки че общината се прави на ударена, който и да попитате в Разлог на кого са повечето къщи, той не само може да ви ги изреди поименно, а и да каже какви длъжности заемат, било то в общинския съвет, било на друг сладък държавен пост или просто "честен бизнесмен" от града. Та добре ни е ясна каква е стратегията и как съблюдава параметрите, защото резултатите са налице! Който не вярва да се разходи и просто да разпита, те повечето къщи са качени в сайтове за настаняване, отново зъщото това влиза в изискванията, но нека се опита да си наеме стая и да видим какъв ще е резултата.

Добавете Вашия коментар

TOP