Кървав терор в Москва! 40 убити и над 100 ранени при масова стрелба в зала "Крокус хол"

22 Март 2024 | 21:51
0 коментара
Криминално
България
Кървав терор в Москва! 40 убити и над 100 ранени при масова стрелба в зала Крокус хол

Кървав терор в Москва! Няколко нападатели в камуфлажни дрехи са открили огън с автоматимно оръжие по публиката в концертната зала "Крокус сити хол" в предградие на руската столица.

 

Руският Телеграм канал 112 съобщава, че при масовата стрелба в концертната зала "Крокус хол" са убити 40 и са ранени 100 души. Руската прокуратура е започнала разследване за терористичен акт.

Стрелбата е започнала изненадващо тази вечер преди концерт на група "Пикник".

На видеа, появили се в социалните мрежи се виждат двама от нападателите, които убиват охраната при влизането си, а след това блокират входа.

По думите на очевидци нападателите са били трима или петима, облечени в камуфлажни дрехи, с маски, въоръжени с автоматично оръжие, най-малко двама са били с раници.

Те са открили стрелба в залата, в един момент хладнокръвно са започнали да разстрелват един по един хората пристиснати в ъгъла на залата, където не е имало никаква възможност да се укрият. По-късно видеото с разстрела беше отстранено, заради изключително жестоките и мъчителни кадри.

Съобщава се и за силен взрив, след който е избухнал пожар. Хората, които са успели да се качат на покрива са били евакуирани с подемна техника. Покривът на сградата гори и е започнал да се срутва.

Около 50 екипа на "Спешна помощ" са изпратени на мястото, там се намират и части на ОМОН и специалните сили. Засилена е охраната на летищата.

Трагедията започнала преди концерт на групата "Пикник". На кадри, разпрострарени в социалните мрежи, се вижда как въоръжени терористи бягат през фоайето на концертния комплекс, стрелят по хората в движение, чуват се викове. Отначало бе съобщено, че нападателите са трима, но после се оказа, че са минимум четирима.

След атаката се е разразил пожар. Всички спешни служби на руската столица са пратени спешно на мястто на инцидента.

По данни на очевидци пожарът е блокирал в сградата около стотина посетители.

Източници на "Комсомолска правда" съобщават, че броят на жертвите от огнестрелни рани може да стигне 50, но засега е невъзможно да се оцени колко от тях са загинали и колко ранени. Споменава се за десетки загинали.

Към сградата на комплекса са пратени над 50 бригади на Спешна помощ.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP