Кутията на Пандора ли се отвори? Ново зверство! Непознат нападна жена, повали я на земята с удари в главата

01 Август 2023 | 15:45
0 коментара
Общество
България
Кутията на Пандора ли се отвори? Ново зверство! Непознат нападна жена, повали я на земята с удари в главата

Какво става? Нормално ли е да не можеш да излезеш спокойно на улицата, защото не знаеш на какъв психопат ще налетиш? Агресията - непредизвикана с нищо, в норма ли се превръща? Кутията на Пандора ли се отвори и като лавина ни затрупват все повече и повече сигнали за насилие - нечовешко, зверско, брутално? 

На фона на вчерашните масови протести срещу насилието, което възмути хиляди българи, се е случило и това:

"Днес, 31.07.2023 г., в 14:20 ч., часове преди шествията против насилието над жените, аз, 52-годишна жена, майка на 2 дъщери, работеща и плащаща данъци, бях брутално нападната от непознат мъж на пазара “Димитър Петков”. Без причина, докато си вървях с покупките към колата.

Просто връхлетя върху мен и с удари в главата и челюстта ме свали на земята. Пред поне 10 души свидетели и в обсега на няколко камери за видеонаблюдение. Последствията - болки в главата и челюстта и счупен преден зъб.

Жалба в полицията, преглед от невролог и лицево-челюстен хирург и съдебен лекар. И никой от тези хора НЕ ме попита как съм психически.

А аз съм ужасена.

Защото ако изродът, който ме нападна, бъде намерен, ще бъде предупреден и пуснат - телесните повреди са леки, а психическите травми не се броят.

И може отново да нападне.

Защото имам 2 дъщери, които също могат да станат обект на агресия.

Защото чакам раждането на внучка, която ще расте в държава, в която порезни рани, налагащи 400 шева, са лека телесна повреда.

Благодаря на всички хора, които ми се притекоха на помощ! Благодаря и на вас, че прочетохте този не особено весел пост!", написа Violeta Dragieva в социалните мрежи.

Постът на жената отново разбуни духовете и от коментарите става ясно, че хората не просто не вярват на съдебната ни система, но не са и оптимисти. Ето един обобщаваш коментар, направен във Facebook:

"Държавата се превърна в ужасяващо място за живот! Това е резултатът от дългогодишно мутренско управление, бедност и народ, който няма спокойствието да изживее един нормален ден. Всекидневните новини са за брутални престъпници на свобода, убийци на пътя, шофиращи безнаказано, огромна инфлация... Хората живеят със запорирани сметки от разни ЧСИ - та за неплатени битови сметки и още много много.Учудвате ли се, че сме в това положение? Аз вече не! Всеки иска да живее в страна на правила, но когато става въпрос да защитим правата си, вместо да станем всички заедно обединени и да не се прибираме от улиците, докато не стане това, ние си протестираме всеки поотделно за нещата, които го вълнуват. Колкото и да съм положителен човек и винаги да вярвам в доброто, аз вече наистина не виждам светлина в тунела и наистина се страхувам за това в какъв свят отглеждаме децата си.
Положението в цяла Европа е такова, не сме само ние, но някак си тук нещата отдавна излязоха извън контрол и никой в Парламента няма "топките" да се справи с това."

Добавете Вашия коментар

TOP