Кубрат Пулев: Мачът за световната титла минава през Чисора

01 Юли 2022 | 08:58
0 коментара
Спорт
Кубрат Пулев: Мачът за световната титла минава през Чисора

„Трябва да остана максимално концентриран и да победя в този мач, защото това е изключително важно. Мачът за световната титла минава през този мач“. Това заяви в интервю за БГНЕС Кубрат Пулев, който на 9 юли ще се изправи срещу Дерек Чисора в лондонската зала О2.

Кобрата победи британеца в Хамбург преди шест години, а сега двамата отново се изправят един срещу друг в реванш, който може да донесе на българския боксьор нов шанс да се бие за световната титла.

 
Пулев се готви усилено в София, преди да замине за Лондон

„Чувствам се супер, перфектно, в добра форма. Когато съм в добра форма, не ме притеснява никой и нищо. Важното е да съм подготвен както трябва. Мина един месец от предния мач, за самия мач с Джери Форест се готвих 2-3 месеца и сега сляхме подготовката за този мач, стана към 3-4 месеца подготовка, така че смятам, че съм добре подготвен, на ниво. Дерек Чисора е много сериозен противник, но ние вече сме играли подобен мач, аз не се осланям на близкото минало и тренирам все едно е нов противник“, сподели Пулев преди заминаването си за Лондон.

Според промоутъра на Чисора Еди Хърн предстоящият мач ще бъде по-отворен от предишния им и двамата боксьори ще рискуват повече. „Може и така да се погледне, но каквото и да каже той, той не е в нашите глави, нещата ще се решат на ринга. Смятам, че мачът трябва да се развие по същия начин горе-долу. Естествено, всичко е различно, и аз и той сме различни. Който повече се е усъвършенствал, повече се е подобрил, той ще е по-добър. Той си остава винаги опасен противник, защото е такъв тип противник, който е агресивен, пресира противника и не е комфортен, но ще го превърнем да стане комфортен“, коментира Кобрата, който се готви усилено в София в последните седмици.

 

 

Според Хърн ако Чисора запише четвърта поредна загуба, той ще трябва да спре с бокса, но същото се отнася и за Пулев при поражение на 9 юли. „Да му мисли Дерек Чисора. Аз смятам, че е въпрос на подготовка, на технически умения, на талант, на качества. За да победи човек, трябва да има качествата да победи. Едно е да искаш, друго е да можеш. Затова аз се подготвям супер старателно и концентрирано, целенасочено. Имаме спаринг-партньори, украинци и българи, става супер лагер, чувствам се перфектно“.

Кобрата коментира и факта, че ще се бие срещу британец на британска земя. „Не е много приятно, но това е ситуацията, не ме притеснява много, да се надяваме съдиите да бъдат обективни и всичко да бъде в рамките на спорта, да не преминава други рамки. Трябва да останем със спортен дух, хубав и приятелски двубой, след това да няма сърдити, всичко да бъде както трябва да бъде. В Англия има много българи, които най-вероятно ще дойдат, както навсякъде по света идват на мачовете“, каза Пулев относно подкрепата, която очаква да получи в зала О2.

Кобрата и треньорът му Ибн Кейсън

Пулев сподели и че се надява да може да направи още един мач на българска земя, макар че подобна организация е трудна. „Трудно осъществимо е едно такова събитие в България, защото е свързано с много средства. Аз се раздавам максимално, въпреки че по някои медии, че съм лапнал еди-какви си милиони, това не отговаря на истината, даже напротив, дадох от себе си. Толкова съм закоравял и претръпнал психически, че дори не е необходимо да се оправдавам и да обясняваме на хората. Ако някой ден напиша книга, ще опишем вътре всичко, както е. Надявам се някой ден хората да разберат и да оценят всичко това, което права и съм направил. Ако има възможност наистина бих се радвал да направим още един мач в Арена Армеец или във Варна, в България изобщо. Защото се пълни залата, хората имат интерес към бокса, радват се, все пак боксът е едно голямо шоу и на човек му остава в съзнанието и чувствата“.

Кубрат Пулев се изправя срещу Дерек Чисора на 9 юли в Лондон. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP