Кубрат Пулев: Ихор Шевадзуцкий не е на моето ниво

31 Март 2024 | 09:40
0 коментара
Спорт
България
Кубрат Пулев: Ихор Шевадзуцкий не е на моето ниво

Кубрат Пулев заяви след победата си над Ихор Шевадзуцкий, че украинецът не е бил на неговото ниво.

Пулев спечели срещата с пълно съдийско единодушие, като и тримата съдии отсъдиха по 117:111 в негова полза. Това му донесе и интернационалната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

"Противникът не беше на моето ниво, но в крайна сметка е супер неудобен. Той направи всичко възможно, но ударите му трудно попадаха в целта, макар че повече глави вкарваше. И под пояса удряше, но няма проблеми - ние сме българи, не ни пречи нищо", бе коментарът на 42-годишния Пулев по повод мача.

Българският боксьор отдели много повече време, за да благодари на публиката и нарече България "рай".

"За мен подкрепата на тези хора в залата е любов и аз им отвръщам със същото. Българите трябва да имаме още по-силен дух и да вярваме в себе си. Бъдете уверени в себе си, вярвайте и имайте самочувствие! България е раят! Искам да благодаря на всеки един от вас, който е дошъл тук. Чисто физически не мога, но бих прегърнал всеки един от вас от благодарност", каза той.

"Смяната на противника не бе комфортна за мен, защото тренирах по един начин, а се появи друг противник. Но за мен всяка победа е важна и се радвам на нея и на тази титла", допълни българинът.

Пулев трябваше да се бие тази вечер с германеца Махмуд Чар за "регулярната" световна титла на WBA, но мачът пропадна заради травма на шампиона Чар. Роденият в Сирия боксьор обаче бе в залата и след края на двубоя се качи на ринга.

"Махмуд Чар ме поздрави. Той сам ми каза, че Ихор е труден противник. Но искам да кажа на Чар да се готви за септември. Няма да му е лесно и дано по-бързо му мине контузията. През годините се научих, че човек трябва да говори по-малко. Искам отново да благодаря на публиката и да ѝ кажа, че ако моето сърце не дава любов, то по-добре да не е живо", обясни Пулев.

"Искам специално да благодаря на Христо Стоичков. Имам честа да живеем в едно време на тази земя. Освен това сме и истински приятели. Той е истински човек. Поклон към него, че прелетя от другия край на света за този мач. Ти си велик българин, благодаря ти", завърши Кубрат Пулев.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP