Кубрат Пулев е фаворит за световната титла на WBA

20 Март 2024 | 11:27
0 коментара
Спорт
България
Кубрат Пулев е фаворит за световната титла на WBA

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е фаворит в мача си срещу Махмуд Чар. Двамата ще се бият за световната титла на WBA. Чаканият с огромен интерес сблъсък е насрочен за 30 март в столичната зала "Арена София", която се очаква да бъде пълна.

В платформата на efbet коефициентът за победа на Пулев е 1.80*, а за успех на Чар - 2.00*. На професионалния ринг 42-годишният българин е записал 30 победи (14 с нокаут) в 33 мача. 39-годишният Махмуд Чар, който е германец с ливански корени, пък е с 38 мача и 34 победи, от които 20 са с нокаут.

"Привилегия е, че ще се състои такъв мач в България. Взехме много, много трудни решения и направихме и невъзможното, за да бъде този мач в София. Такова нещо в бокса в България, особено в професионалния, не се е случвало. Ще има една невероятна гала вечер, която ще остане в главата на всеки българин, който гледа. Ще се изправя срещу много сериозен противник, който като мен има много опит. Подхождам с абсолютен респект и уважение в тренировъчния процес. Бъдете сигурни, че ще бъда в супер форма и ще дам всичко от себе си, за да има България световен шампион по бокс", увери Кубрат Пулев.

Вече стана ясно, че в щаба на родната звезда се завръща легендарният германски треньор Ули Вагнер - 81-годишният специалист, създал редица световни шампиони. Двамата работеха дълго време заедно. За последно той беше в щаба на Пулев за мача му срещу Антъни Джошуа през 2020 г.! Тогава, в разгара на пандемията от КОВИД-19, Вагнер се разболя от вируса по време на тренировъчния лагер и се прибра в Германия. Пулев също бе болен от коронавирус в седмицата преди мача, но успя да се излекува преди самия сблъсък, който загуби с нокаут в 9-ия рунд. Вагнер пък наскоро претърпя сърдечна операция и никой не вярваше, че ще се върне в бокса като треньор.

В същата гала вечер в София Тервел Пулев също ще има мач и може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория.

В секцията “Бойни спортове“ на efbet можем да открием още няколко боксови дуела този месец, за които се предлагат залози и коефициенти. На 23 март, събота, Исмаел Дейвис се изправя срещу Трой Уилямсън (1 - 1.32*, 2 - 3.20*), Санди Райън ще мери сили с Тери Харпър (1 - 1.25*, 2 - 3.65*). След полунощ срещу неделя Далтон Смит е фаворит срещу Хосе Сепеда (1 - 1.30*, 2 - 3.35*).

На 29 март Ричард Торез Джуниър е с коефициент от 1.02* да бие Дон Хейнисуърт (11.00*). Малко по-късно е и боксовата битка между Оскар Валдез и Лиъм Уилсън (1 - 1.24*, 2 - 3.85*).

Добавете Вашия коментар

TOP