Кръв в планината! Туристка се свлече през скали под връх Безбог в Пирин, лъга спасителите

04 Април 2024 | 14:31
7 коментара
Общество
Благоевград
Кръв в планината! Туристка се свлече през скали под връх Безбог в Пирин, лъга спасителите

Зимната планина е безкрайно красива, но и крие сериозни опасности. Особено ако човек не е с нужната екипировка и не познава снежните пътеки. За подобен случай, който завършил с пострадала туристка, сподели мъж.

Красимир Елинов разказва, че чужденка се е пързаляла по снежния склон под връх Безбог в Пирин. Тя е била част от група заедно с още двама души, като всички паднали.  Тя паднала и се пързаляла през скали и клек, а кадри показват, че е претъпяла наранявания, заради които оставила кървава следа в белия сняг. Всичко се разиграло в неделния следобед.

"Приятелите, станали свидетели на това са подали сигнал в ПСС, и момчетата са реагирали, а когато пристигнали до пострадалия индивид, то тя им дала погрешни имена и се държала арогантно", пише Красимир Елинов.

"Недоумявам отказа на жената от помощ и казала, че няма нужда от ПСС и не ги била повикала тя", допълва той. Като допълва, че опасната ситуация е резултат от непознаване на терена и неподходяща екипировка.

Към момента няма официална информация за случая и подробности за състоянието на жената.

Вижте целия сигнал за случая, публикуван от мъжа:

"Какво се случва с човек, когато не знае терена и ползва неподходяща екипировка за мястото, на което се намира. А именно - снегоходки вместо котки, защото терена и наклона не са за снегоходки. На всичкото отгоре се пързаля на г*за по склона без да преценява наклона и какво има под него.

Подобни инциденти ще зачестяват. Ето това от снимките и видеото е резултата. Приятелите, станали свидетели на това са подали сигнал в ПСС, и момчетата са реагирали, а когато пристигнали до пострадалия индивид, то тя им дала погрешни имена и се държала арогантно.

До колкото разбрах са били трима пързалящи се, като двама се усетили и спрели на време, а жената паднала през скали и клекове. Вижда се как е минала през скали и колко кръв е оставила. Недоумявам отказа на жената от помощ и казала, че няма нужда от ПСС и не ги била повикала тя.
Чакам подробности за инцидента, но жената е чужденка, а групата е била от 3-ма души. Били са украинци.
Инцидента е от неделя следобед и е под връх Безбог - гледан от хижата."

Добавени коментари

Митко публикува:
05 Април 2024 | 22:45
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox
Vlado Zelen публикува:
05 Април 2024 | 12:31
Защо забранявате коментарите под статиите на осъденият престъпник Красимир Герчев?
Али публикува:
05 Април 2024 | 10:18
На всички търтеи ще дадат по 75 лева а ние със 41 г. Стаж няма ,защото сме на 610 лева.Имам близка която има 15 години стаж и взема 450 лева а съпругът и взема 2000 лв.и тя ще вземе помощи.Е драги депутати ние няма да гласуваме докато не ни дадете пенсиите които заслужаваше!
Адолфчо публикува:
04 Април 2024 | 23:02
ДЕПМ и на Урвите от украИна ! Вземете да си плащате за всичко, защото ние няма повече да ви дундуркаме и да ви плащаме разноските! За пенсионерите, герберите и депесарите нямат пари, а за тези неблагодарници от измислената държава има! ДЕПМ!
Barsuk публикува:
04 Април 2024 | 21:00
Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://do.my/bmaca
поручик Ржевский публикува:
04 Април 2024 | 17:05
Тази украинка сигурно се е ебала и пиянствала цяла нощ, затова не и е студено в снега, а нашите тръгнали да я спасяват! Сигурно няма и планинска застраховка, камо ли да си плати масрафа за спасяването. Аман от вносни курви, сякаш нашите са ни малко, че и ги хрантутим бадева!
истината публикува:
04 Април 2024 | 16:14
ГОРКИТЕ УКРАИНЦИ! НИЕ ГИ ДУНДУРКАМЕ, А ТЕ ЖИВОТ СИ ЖИВЕЯТ! ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ ЗНАМ , ЧЕ СА ИСКАЛИ В ПОМОЩИТЕ ДА ИМА И СОЛ. ТОВАРЯТ НА МОЩНИТЕ АВТОМОБИЛИ , КАРАТ В УКРАЙНА , ПРОДАВАТ И СЕ ВРЪЩАТ .А НАШИТЕ ДЕПУТАТИ СПОРЯТ ДАЛИ ДА ДАДАТ НА ЧАСТ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 75 ЛВ. НЯМА И ЗА ДВЕ КИЛА АГНЕШКО.

Добавете Вашия коментар

TOP