Кръговото на Е-79 край Благоевград се оформя, ремонтът в дефилето се проточва

10 Септември 2016 | 13:19
0 коментара
Общество
Кръговото на Е-79 край Благоевград се оформя, ремонтът в дефилето се проточва

Продължават ремонтните работи по главен път Е-79 край Благоевград. Само три дни след затварянето на пътя, кръгът на кръстовището при разклона за Бараково и Кочериново вече се оформя, не така стоят нещата с обрушването на ската в Кресненското дефиле.

Преобразуването на кръстовището между Е-79 и АМ "Струма" в кръгово се наложи заради левия завой, предизвикал катастрофи. Както информирахме, на 7 септември, привечер, ГП Е-79 бе затворен в посока Дупница на изхода на Благоевград, а движението пренасочено по началото на ЛОТ-2 на АМ „Струма”. Въпреки поставените предупредителни табели, объркването на водачите продължава. Това са предимно чужденци, но има и българи, сред които дори и междуградски автобуси. Само за два дни работа, работници на фирмата, избрана от АПИ да ремонтира кръстовището, успяха да извадят стълбовете и бордюрите, а днес вече се оформя и кръгът на кръстовището. До края на месеца ремонтът може би ще приключи.

Не така стоят обаче нещата с другия ремонт на Е-79, този край Симитли в посока Кресна. На входа на Кресненското дефиле продължава поставянето на нови - високоякостни мрежи по скалния скат, от който често падаха камъни. В момента се поставят мрежите, остават още 5-6, след което ще се пробиват отворите за укрепването им с железни пръти.

Тук ремонтът определено закъснява, той трябваше да приключи вчера - 9 септември, така поне бе обещано от служителите на Областно пътно управление-Благоевград при започване на ремонтните дейности на 5 август. Проблемът със забавянето идва от факта, че от 15 до 31 август по ската не се работи. Наложи се наемане на втора бригада алпинисти, тъй като първата се отказа. След като бъдат поставени всички мрежи, предстои пробиването на скалите на десетки отвори, в които ще се поставят железа, които ще фиксират новите мрежи към ската. А това е доста трудна и трудоемка работа.

От ската бяха съборени от алпинистите десетки кубика скална маса, движението покрай ската в района на „Османска чешма”, се извършва след изместване на двете ленти на Е-79 към река Струма. В почивните и празнични дни по ската не се работи заради трафика, което също има вина за удължаване срока на ремонта. /БГНЕС

 

Кръговото на Е-79 край Благоевград се оформя, ремонтът в дефилето се проточва

Добавете Вашия коментар

TOP