Кръгла маса и дискусия за безопасността на движението по пътищата в Европа и България ще се проведе в София

30 Май 2023 | 06:53
0 коментара
Общество
България
Кръгла маса и дискусия за безопасността на движението по пътищата в Европа и България ще се проведе в София

Кръгла маса и дискусия за безопасността на движението по пътищата в Европа и България и мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм ще се проведе днес в София. Това съобщиха организаторите от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Очаква се във форума да се включат представители на Европейската комисия, Европейския съвет за транспортна безопасност, както и представители на българските институции и неправителствени организации, ангажирани с безопасността на движението по пътищата, които ще споделят добрите европейски практики в областта.  

В рамките на форума ще бъдат представени резултатите по финансиран от Европейската комисия специален изследователски проект, наречен BASELINE. Проектът е насочен към извършване на задълбочен анализ на факторите, въздействащи върху настъпването на пътнотранспортни произшествия, и разкриване влиянието на високорисковото човешко поведение.

Изчислени са ключови показатели, които предоставят статистически значими резултати за високорисково поведение на участниците в движението и които ще са основа за предприемане на мерки за реално и проследимо във времето намаляване на пътнотранспортния травматизъм в страната.

От началото на годината у нас са регистрирани над 2300 катастрофи, при които има над 180 жертви, съобщават от МВР на своя уеб сайт. 

На 19 май Народното събрание прие на първо четене седем законопроекта за промени в Наказателния кодекс, част от които предвиждат по-строги наказания за пияни, дрогирани шофьори, за каране с превишена скорост.източник:БТА

Добавете Вашия коментар

TOP